Müşteri memnuniyetini ilke edinen Aras Elektrik yeni bir hizmet daha başlattı. ARAS müşterilerinin sorunlarının kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla Whatsapp Çözüm Hattı oluşturdu.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Kurumsal İletişim Kalite ve İnsan Kaynakları Koordinatörü Nilüfer Orkan KILIÇ, Şirket olarak erişebilirliğe inandıklarını belirterek, "  Müşteri geri bildirimlerinin, bizi daha iyiye yönelteceğine inancımız yüksek. Bu nedenle müşterilerimizin bize ulaşımını daha da arttıracağına inandığımız bir hizmet kanalını daha devreye aldık. Tüketicilerimiz Whatsapp Çözüm Hattı numaramız olan 0530 107 0 186'numaradan bize 7 gün 24 saat ulaşabilecekler ve dilek, talep, öneri ve şikayetlerine anında çözüm bulabilecekler. Whatsapp Çözüm Hattı ile birlikte tüketicilerimiz 9 ayrı alternatif kanaldan müşteri iletişim yetkililerimize ulaşabiliyor. Ayrıca 7 ilimizde bulunan toplam 52 müşteri hizmetleri merkezlerimiz aracılığı ile müşterilerimize yüz yüze iletişim desteği de veriyoruz." dedi.
 Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş ise sistemin elektrik abonelerine getireceği hizmetin niteliğine dikkat çekerek, " Hizmete alınan bu uygulama ile elektrik arızalarına daha etkin ve kısa sürede müdahale edilmesini sağlanacak. Kolay kullanımı sayesinde müşterilerilerimiz tarafından çabuk benimsenecek olan ''Whatsapp Çözüm Hattı'' hizmet standartlarını interaktif boyuta taşıyan yeni bir dijital hizmet platformu. Sektörel olarak birçok ''ilk''e imza attığımız gibi, Aras Elektriğin müşteri hizmetleri çalışmalarını iletişim ağının bulunduğu her mecraya taşıyarak müşterilerimizin anında muhatap bulmasını sağlayacağız," diye konuşan Fikret Akbaş sistem hakkında ise şunları söyledi.
 "Toplu bilgi paylaşımı ve konum paylaşımı sayesinde arızanın yerinin ve türünün daha hızlı tespit edilmesi ile beraber fotoğraf ya da video destekli arıza tespitini kolaylaştıracağı gibi kaçak elektrik bildirimini de hızlandıracaktır.Arızanın tespitine göre hareket edilmesi kolaylığını beraberinde getiren Whatsapp Çözüm Hattı; mülki amirlikler, muhtarlar, sağlık ocakları, gar ve havaalanları için de oluşturulacak gruplar aracılığı ile bilgilendirme mesajlarının gönderilmesi gibi interaktif hizmet verebilecek." dedi.