.Kutlama etkinlikleri kapsamında Erzincan Valisi Ali Aslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Valilik makamında tebrikleri kabul ederek, protokol mensuplarının bayramını kutladılar.
Kutlamalar çerçevesinde daha sonra Ordu Caddesinde düzenlenen törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, törene katılan vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı.
Selamlama töreninin ardından Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.
Ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş günün anlam önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Vali Arslantaş konuşmasında; “Bir asra yaklaşan Cumhuriyet’in ilanının 94.yılını kutluyoruz. Bu anlamlı günün kutlanmasını sağlayan, canı pahasına vatanımızı koruyan başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla yad ediyorum. Sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum.Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
Bugün halkın iradesinin hâkim olduğu, insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle yönetilen güçlü Türkiye’nin doğum günüdür. Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’le başlayan kutlu yürüyüşümüzün yıl dönümü…
Bugün kederde, sevinçte, acıda ve kıvançta tek yürek olmuş bir milletin kutlu günüdür. Bugün, küllerinden doğan bir milletin diriliş destanının ilk merhalesidir. Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin makûs talihini değiştirerek bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin bir göstergesidir. Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çağdaş dünyada haklı yerini alma kararlılığının yıldönümüdür. 
Büyük toprak ve insan kaybına rağmen o dönemin şartlarında cumhuriyetin kurulması mucizedir. Bin yıllık devlet geleneğimizin doruk noktası olan cumhuriyetimizin dünyada eşi ve benzeri yoktur. Çünkü geçmişte ve günümüzde dünyanın birçok ülkesinde cumhuriyet rejimi askeri cuntalar tarafından kurulmuştur. Biz de ise cumhuriyet, seçilmiş bir meclis tarafından kabul edilmiştir. Ecdadımız bu aziz milletin geçmişidir. Sizler de bizim geleceğimizsiniz. Yarınlara umutla bakmamızı sağlayan en değerli varlıklarımızsınız. 
Sizler, aziz vatanın yücelmesinde eğitimde, bilimde, sanatta ve sporda dünyada söz sahibi olacaksınız. Güçlü Türkiye yolunda aydınlık geleceğimiz olan gençlerimize güveniyoruz. Bizleri çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne sizler taşıyacaksınız.
 Özellikle sizler, değerli gençlerimiz, yarının aydınlık Türkiye’sinin ihyası ve inşasında söz sahibi olacaktır. Bu toprakların ruhunu özümsemiş her gencimiz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için dün olduğu gibi bugün de yarın da durmadan yılmadan, umutsuzluğa kapılmadan çalışacaktır.
Unutmayalım ki “Cumhura muhalefet hatadan gelir.“Bizler yöneticiler olarak cumhura yani halka muhalif olmadan, halkımızın refahı, huzuru, güvenliği ve selameti için çalışıyoruz. Büyük Türkiye mefkuremizi zirveye taşımak için çabalıyoruz.
Ekonomide, sağlıkta, eğitimde ve teknolojide düne göre daha iyi noktalara ulaştık. Milletimize hizmet yolunda şehrimizin gelişmesi için, büyümesi ve geleceğe daha umutlu bakması için çalışıyoruz. Bizler şifayı, çareyi dışarıda değil kendi öz kaynaklarımızda, milletimizde arıyoruz. Halkımıza bu bilinçle hizmet ediyoruz.
İstikbalimiz için ikinci bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bu dönemde terör örgütleriyle işbirlikçi güçlerle mücadelemizi sürdürüyoruz. Ülkemizin gelişmesini, kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlere karşı safımızı daha da sıklaştırıyoruz.Bölgemizin istikrarını bozmaya çalışanlara rağmen ülkemiz her alanda gelişmesini sürdürüyor,bundan sonra da istikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettirecektir.
Bu duygu ve düşünceler içinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum, dünya durdukça bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini temenni ediyorum” dedi. 
Törende okunan şiirlerin ardından Bando, Ordu Tören Bölüğü, Tören Komutanı ve Karargâhı, Malûl ve Muharip Gaziler, Okulların Bayrak ve Flamaları, Askeri Birlikler, Erzincan Belediyesi Mehter takımı ve meslek teşekküllerinin geçişi yapıldı.
Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise ellerindeki Türk bayrakları ile alkış tuttu.