Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Bedir Limon ve Süleyman Sarak bir araya gelerek Devlet Hastanesinin kapatılmasına ilişkin ortak basın açıklaması yaptılar.
Açıklamada;
5 Ağustos’ta ilimize gelen Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’ın, Erzincan Belediye’sini ziyaretlerinde Belediye Başkanı Sayın Cemalettin Başsoy’un Erzincan Devlet Hastanesinin yıkılıp, yerine cami ve yeşil alan yapılması ile ilgili olarak Erzincan gündemine oturan ve Erzincanlı esnafımızı, tüccarımızı ve vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren bu konu ile ilgili olarak Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortak Basın Bildirisini sunmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz.
Meslek Kuruluşları olarak ibadethanelere karşı olmadığımızı, bu mabedlerin varlığının olmazsa olmazımız olduğu inancını taşıyoruz.
Ancak, vatandaşlarımızın sağlık kuruluşu imkanlarından yeteri kadar yararlanamayışı ve sağlık tesislerimizdeki yatak ve birim sayısının azlığı nedeniyle başka illere gitmek zorunda olması Sağlık alanında yapılması zorunlu yatırımlara öncelik verilmesi gerektiği bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Özellikle Cami yapılması düşünülen alana yakınlığıyla bilinen Boyacılar, Gülabibey, Kızılay Camileri ve çevredeki iş merkezlerinde bulunan ortalama 100 kişilik mescitlerin varlığı da dikkate alındığında bu alanın revize edilerek yine sağlık alanında tam donanımlı bir devlet hastanesi olması gerekmektedir.
Mevcut devlet hastanesinin kapatılarak vatandaşın şehre uzak olan bir mevkide Araştırma hastanesine gitmek zorunda kalması hemşerilerimizi zor duruma sokacak olup, ayrıca üyelerimizden gelen tepkiler doğrultusunda da ticari hayatın da olumsuz etkileneceği görülmektedir.
Komşu illerimizdeki sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiğimizde tam kapasiteli olarak faaliyet gösteren Erzurum’da 6, Sivas’ta 5 adet kamu hastanesi bulunduğu, ilimizde ise şuan da sadece 2 adet kamu hastanesinin hizmet verdiği bilinmektedir.
Belediye Başkanımız Sayın Cemalettin Başsoy’un Devlet hastanesinin yıkılıp yerine cami ve yeşil alan yapılması ile ilgili açıklamaları, ilimizin sağlık alanındaki gelişmesini önleyeceğini düşünmekteyiz.
İlimizde yaşayan herkesi çok yakından ilgilendiren bu konuyla ilgili olarak, vatandaşlarımızın  ve ilimizde ki esnaf ve tüccarın öncüsü konumunda bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu talebimizin Erzincan Belediyesi tarafından dikkate alınmasını önemle rica ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.