Erzincan Milletvekili Sebahattik Karakelle Üzümlü İlçesinde Avcılar Köyünde duvarlara yazı yazılması olayı iles ilgili bir değerlendirnme yaptı. Değerlendirmede bu olayı PKK’nın yaptığını, bu elylemin onların işine yarayacağını söyledi.

         Sebahattin karakellenin konu ile ilgili açıklaması şöyle,

“Üzümlü İlçemizin Avcılar Köyünde meydana gelen okul duvarlarına ve iki evin duvarına Alevi Hemşehrilerimize yönelik yazı yazılması hadisesi hepimizi üzmüştür.

 

Böyle hadiselerde aklı selim hareket etmek gerektiğini düşünüyorum.

 

Yapılacak yanlış  açıklamalar , konulan yanlış  tepkiler provokatörlerin  istediği sonucu ortaya çıkarır.

 

Siyaset yapma adına şehrimizin  birlik ve beraberliğini, güven ve istikrarını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Erzincanda Alevi ve Suni Hemşehrilerimiz et ile tırnak gibidir. Güzel ilimizde huzur , güven içerisinde hayatlarını idame ettirmektedirler.

 

Bu çirkin oyun PKK’nın oyunudur. Terörden beslenenlerin  prokovatif bir eylemdir.

 

Erzincanlı Hemşehrilerim bu tür filmleri daha önce görmüştür. Bu senaryolar ilimizde daha önce uygulanmış, ancak gerek alevi , gerekse Suni Hemşehrilerimin sağduyulu yaklaşımları neticesinde sonuca ulaşamamıştır.

 

Bundan sonra da bu tür  provokatif eylemlerle karşılaşılabilir. Önemli olan meseleye sağduyulu yaklaşmak, terörden beslenen şer güçlerin  ve PKK’nın  oyununa gelmektedir.

 

Bu bağlamda ilimizin ileri gelenleri , siyasileri , kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları  yaptığı açıklamalarla   konuyu yatıştırmak, kardeşliği işlemek gibi bir sorumlulukları vardır. Bu nedenle bu  hassas konuda beyanat verirken  daha dikkatli olunmalı ve provakatörlerin  anlayışlarına hizmet etmemelidir.