Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu çerçevesinde eğitimini tamamlayanlara serfitika ve iş sağlığı ve güvenliği malzemeleri dağıtım töreni düzenledi.
Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa İl Müdürü Gökhan Aydemir, Müdür Yardımcısı Selçuk Aydın, Şube Müdürü Orhan Karakaya ile kursiyerler katıldı.
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu çerçevesinde Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların sertifikalarının verilmesi ile iş sağlığı ve güvenliği malzemeleri dağıtım töreni düzenlendi.
Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir düzenlenen program hakkında açıklamalarda bulundu. Aydemir; "6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu 2012 yılında  yürürlüğe girmiştir. İş sağlığı ve güvenliği  ile ilgili ilk  kanun olması bakımından önem taşımaktadır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş kazalarını önlemeye yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunulmakta ve yapılan çalışmalarda ise %97 oranında iş kazalarının önlenebileceği görülmüştür.
 Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün görevleri arasında yapılan denetim görevi bulunmaktadır diyen Aydemir ; iş sağlığı ve güvenliği hususunda denetleyici ve örnek olmayı vazife edinmektedir. 6331 sayılı  kanun gereği risk değerlendirme raporuna göre tüm çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce tamamlanmıştır. gerekli komisyonlar oluşturulmuş ve eğitimleri alınmıştır. tüm personel iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almıştır. 55 teknik personeli ile iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri çerçevesinde (baret, ayakkabı, iş önlüğü ve gözlük) verilmiştir dedi.
Aydemir ayrıca 9 teknik personele de ilk yardım eğitimi aldırılarak ilk yardım sertifikaları verildi.
Risk analizinin  yaptırılarak alınan tedbirler kapsamında tespit edilen risklere göre tedbirlerinin %100 tamamlandığını belirten Aydemir, il müdürlüğümüz iş sağlığı ve güvenliği konusunda Erzincan OSGB firmasından ve ayrıca iş güvenliği uzmanı müdür yardımcısı  Selçuk Aydın’dan hizmet almaktadır, Ayrıca acil durum eylem planlarımız hazırlanmıştır. personellerimiz doğal afet durumlarında ve acil yapılması gereken olay ve durumlarda nasıl ve ne şekilde yapabiliriz bilinçlendirmeleri yapılmıştır. ilerleyen süreçte yangın tatbikatı ve gerekli diğer tatbikatlar yapılıp tüm personelimizin en az risklerle çalışma koşullarını sağlanacaktır.
Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir, bu kapsamda tüm denetim görevi yapan kurum ve kuruluşların  iş sağlığı ve  güvenliği malzemelerini kullanmaların önemini bir kez daha ifade ediyorum" dedi.