Erzincan'da, bebekken geçirdiği hastalık nedeniyle işitme yeteneğini kaybeden ve buna bağlı olarak konuşamayan Uğur Gündüz, yaptığı yağlı boya tablolar ve bakır işlemeleriyle hayata tutundu.

Cumhuriyet Mahallesi 421. Sokak'ta oturan ve babasına ait bir otelde çalışan 31 yaşındaki Uğur Gündüz, 6 aylıkken geçirdiği menenjit sebebiyle işitme yeteneğini kaybetti.

Buna bağlı olarak konuşamayan Gündüz, çocukluktan itibaren ressamlığa ilgi duyması sebebiyle ilkokul ve ortaokul eğitiminin ardından Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümünde eğitim gördü.

Bu eğitimi sonrası Eskişehir'de işitme engellilerin gittiği Engelliler Entegre Yüksekokulu'nda bir süre eğitim gören Gündüz, okulunu yarıda bırakıp Erzincan'a döndü.

Zaman zaman babasına ait küçük bir otelde çalışarak ailesine yardımcı olan Gündüz, halen çocukluktan itibaren ilgi duyduğu ressamlık sayesinde hayata tutunuyor.

Yağlı boya tablolar yaparak satmaya çalışan Gündüz, boş zamanlarında bakır vazo, tabak ve tepsiler üzerine çelik uçlu kalemlerle figürler çiziyor.

Ressamlık ve bakır işlemeciliği sayesinde hem çalıştığı hem de toplumdan uzaklaşmadığı için hayata bağlanan Gündüz, engellilere örnek oluyor.

Uğur Gündüz'ün babası Yavuz Gündüz AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun sürekli yağlı boya resim yaptığını, son iki yıldır da bakır işlemesine merak sardığını söyledi.

Baba Gündüz, çocuğunun bu yeteneklerinin geliştirilmesi için yetkililerden destek ve yardım beklediklerini sözlerine ekledi.