ERZİNCAN’IN STRATEJİK PLANI VAR MI?

Erzincan Dernekleri Federasyonu, Ankara’da yaşayan hemşerilerimizle istişare amaçlı toplantı düzenledi. Federasyon merkezinde yapılan toplantıya çok sayıda davetli katıldı.

ERDEF, yeni dönemde yapacağı faaliyetleri değerlendirmek, hemşerilerimizin çeşitli konularda fikir, görüş ve önerilerini almak amacıyla “ Erzincanlılar İstişare Toplantısı” düzenledi. Hemşerilerimizin bir araya gelmesi ve birlikte çalışmasının amaçlandığı toplantıya her kesimi kapsayan davetliler ilgi gösterdi. Toplantıya katılanlar yapılan çalışmalarla ilgili önerilerini anlatırken hemşerilerimiz beklentilerini dile getirdiler.

Toplantının açış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz, Erzincan’dan göçün başlamasından günümüze seyrini kısaca anlatarak, Göç’ün gurbette Erzincan derneklerini ortaya çıkardığını söyledi. Bugün Erzincan’ın beş katı hemşerimizin gurbette yaşadığını belirten Ayvaz,” TUİK rakamları ile 450 bin, nüfusa kaydını yaşadığı bölgelere aldıranlarla bir milyon Erzincanlı ile ilgili bir amaca dönük ciddi, tutarlı, planlı bir çalışma yapılıyor mu?

Böyle bir çalışmayı planlayacak, yapacak ve sonuçlandıracak bir kuruluş var mı?

Sorularına cevap arıyoruz” dedi.

Türkiye çapında kurulan derneklerin kendi çaplarında yararlı çalışmalar gerçekleştirdiğini anlatan Ayvaz, bu çalışmaların ortak bir amaca hizmet etmesi gerektiğini, aksi takdirde istenilen sonucu getirmediğini belirtti.

Federasyonun kuruluş amacının öncelikle Türkiye geneline yayılan derneklerimiz ve hemşerilerimiz arasında iletişim sağlamak, işbirliğini geliştirmek, dayanışmayı artırmak olduğunu anlatan Ayvaz; Erzincanlı sivil toplum kuruluşlarının başarılı sonuçlar alması için,

—  Erzincan ve Erzincanlı için ilgili kişi ve kurumlarla Ortak Akıl oluşturmak gerektiğini,

—  Oluşan Ortak Akıl sonucu uygulanabilir Stratejik Plan hazırlamasını,

—  Bu plan dâhilinde her kesimin ve STK’ların görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek “ bu konularda tüm Erzincanlılar kendi davalarına sahip çıkmalıdır” dedi.

Toplantıya katılan hemşerilerilerimiz değişik konularda öneriler getirdi. Bu öneriler;  Öğrencilerle ilgilenilmesi ve gençlere dönük çalışmaların artırılması, Erzincanlı siyaset adamları, bürokrat ve iş adamlarının bu tip toplantılara ilgilerinin sağlanması, Erzincanlı gazeteci ve yazarlarımızın Ankara’da konferans vermeleri, Ankara’da Erzincan Günleri’nin yapılması, Halk oyunları kursu açılması, İlçeler arası futbol turnuvası düzenlenmesi, Erzincanlılar kartvizit rehberi hazırlanmasıdır.