Erzincan Belediyesi Mehter Takımı, Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde kayakçılara gösteri sundu. Erzincan Belediye Başkanı Başsoy: "Birçok kayak merkezine gittiğimizde yabancı müzik çalıyor. Biz kültürümüzü, kendi medeniyetimizi, gelenek göreneklerimizi yansıtan müziklerimiz ile doğa sporlarını kış turizmini birleştirelim istedik" dedi. 


Erzincan Belediyesi Mehter Takımı, Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde kayakçılara gösteri sundu. Çoğunluğu belediye personeli 35 kişiden oluşan Güray Telli idaresindeki mehter takımı, hafta sonu Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine giden ziyaretçiler için gösteri gerçekleştirdi. Kayak yaparak Ardıçlı Göl'ü alanına gelen vatandaşlar, mehter takımı ile karşılaşınca fotoğraf çektirdi.
Düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın yanı sıra  Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy,Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı. 


Düzenlenen etkinlikte bir açıklama yapan,  Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Bizim amacımız gerek kültürel faaliyetlerle gerekse sportif faaliyetlerle hem Erzincan’ı tanıtmak hem de hemşerilerimizin hatırlarında kalabilecek güzel anılar yaşatmak. Memleketimiz her yönüyle mükemmel bir şehir. Yerli ve yabancı turist sayısını artırmamız için çeşitli faaliyetlerle şehrimizi Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmak bizim en önemli görevlerimizden biri. Bugün ise  Ergan Dağı Doğa Sporları ve Kış Turizmi Merkezinde farklı bir etkinlik ile vatandaşları karşılamak istediklerini belirterek, Birçok kayak merkezine gittiğimizde yabancı müzik çalınıyor, biz istedik ki kendi kültürümüzü yansıtan, kendi gelenek göreneklerimizi yansıtan müziklerimiz ile bu doğa sporları kış turizmini birleştirelim ve bunun mesajını verelim. Artık kayak merkezlerimizde kendi müziklerimiz çalınsın, kendi kültürümüzü yaşatalım diyoruz. Bu bağlamda bu gün bunu burada yaşatmaya çalışıyoruz. Ergan Türkiye'de en gözde en cazibeli kayak merkezlerinden biri haline geldi. İddia ile söylüyorum, gelecekte Ergan Dağı dünyanın bir numaralı kayak merkezi olacak. Çünkü birçok avantajı bağrında bulunduran bir kayak merkezi. En önemlisi ulaşım yakınlığı, karın çok uzun süre kalması, konaklama ihtiyaçların şehir merkezinde en üst seviyede olması, kayak merkezinde günü birlik tesisi olması, duble yol ile şehirden kayak merkezine ulaşma gibi, hava alanına çok yakın olması gibi bir çok avantajı bir arada bulunduruyor. Buradan şunu söylemek istiyorum yurt içi, yurtdışından kayak yapmak isteyen, doğa turizmi yapmak isteyen, doğa sporlarına katılmak isteyen herkesi Erzincan'a davet ediyoruz diye konuştu.
Kayakçı Eren Varlı ise, pistten inerken mehter takımını görünce çok şaşırdığını dile getirerek mehter ile karşılaştık inanın çok mutlu olduk. Çok hoşumuza gitti. Her şey çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Etkinliğe katılan vatandaşlara  Erzincan Belediyesi Mehter Takımı konser vermesinin yanısıra Belediye Tandırbaşı ekibinin Erzincan türküleri konseri ve çocuklara sinema aktiviteleri ve ikramlarla son buldu.