Artvin Valiliği, CHP konvoyuna saldırıda yaralanan 3 askerden er Fatih Çaybaşı'nın şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını açıkladı. Açıklama şöyle:


"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ilimizdeki bazı programları çerçevesinde Şavşat ilçemizden Ardanuç ilçesine seyir halindeyken öncü jandarma ekibine silahlı saldırı girişiminde bulunulması neticesinde ağır yaralanan Jandarma Er Fatih Çaybaşı tedavi gördüğü Artvin Devlet Hastanesinde şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


CHP konvoyuna saldıran teröristlere, güvenlik güçlerinin yanı sıra konvoydaki CHP'lilerden de tabancalarını çekip ateş açanlar oldu. Konvoyda bulunan Murgul İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım'ın da teröristlerle çatışanlar arasında olduğu belirtildi.


SALDIRIYI PKK'NIN KARADENİZ GRUBU YAPTI


CHP konvoyuna Şavşat- Ardanuç karayolundaki dar vadide silahlı saldırıda bulunan PKK'lıların, örgütün Karadeniz'e açılma planında yer alan gruptan olduğu ortaya çıktı.


Karadeniz bölgesine gidenlerden yaklaşık 1 aydır Artvin çevresinde bulunan 10 kişilik grubunun bugünkü eylemi gerçekleştirdiği değerlendirildi.


İstihbarat birimleri PKK'nın Karadeniz illerinde faaliyet gösteren teröristleri, yaklaşık 20 yıldır örgüt içinde faaliyet gösteren Artvin nüfusuna kayıtlı 'Tarık' kod adlı teröristin yönettiğini belirledi. Çoğu Karadeniz bölgesindeki illerin nüfusuna kayıtlı PKK'lıların bölgeyi çok iyi bildikleri için vur- kaç eylemleri yaptığı kaydedildi.


KONURALP: ROKETATARLI TERÖRİST VARDI


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı Okan Konuralp, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıda roketatarlı bir teröristin de bulunduğunu da söyledi. Saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'nun içinde olduğu minibüste olduğunu söyleyen Konuralp, şunları söyledi:


"Öndeki koruma konvoyundaki araçlara yönelik saldırının ardından, ben araçtan indim. Burası bir vadi, vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor koruma ekibinden arkadaşlar ve bu teröristin konvoya yönelik bir roket atmaya hazırlandığı sırada, teröriste yönelik bir ateş oluyor. 2-3 dakika sürüyor bu ateş. Koruma, bir roketli saldırganı gördüğünü söylüyor, roket atışı yapmaya hazırlandığını. O sırada bizim korumalarımız ve Artvin koruma ekibi o noktaya ateşe başlıyor'' dedi.


Bu geziye yönelik bir ihbar almadıklarını, ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra güvenlik önlemlerinin artırıldığını kaydeden Konuralp, "Bu geziye yönelik sayın Kılıçdaroğlu'nun koruma ekibinin ve geçeceği illerde olağanüstü bir koruma tedbiri vardı. Şimdi anlıyoruz ki bu olağanüstü koruma önlemlerinin sonucu olarak en azından Genel Başkan ve ekibi bir sıkıntı doğmadan Şavşat'a ulaşmayı başardık" diye konuştu.


Okan Konuralp, Kılıçdaroğlu'nun saldırıda askerlerin yaralanmasına üzüldüğünü belirterek, "Genel Başkan programının iptal edilmemesi talimatını verdi. İçişleri Bakanı Ala'nın bilgisini verdiği helikopterin gelmesini bekliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu aynı zamanda çatışmada yaralanan askerler hakkında bilgi alıyor'' dedi.


CHP'Lİ EROL: BU KILIÇDAROĞLU'NA SUİKAST GİRİŞİMİ


CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, saldırının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi olduğu görüşünü savundu. Televizyon yayınına bağlanan Erol, şunları söyledi:


"Bu CHP konvoyuna saldırı değil, Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişimidir. Bir suikast girişimidir. Üzüntü verici olan şu; hükümet yetkilileri eğer ölürseniz başsağlığı dileyerek kınama mesajı yayınlıyor, eğer sağ kalmışsanız da geçmiş olsun dilekleri iletiyor. Oysa hükümetin görevi bu ülkede 79 milyonun 81 ilde can güvenliğini sağlamaktır. Ne yazık ki şu anda Türkiye'de yaşayan hiçbir yurttaşımızın can güvenliği kalmamıştır, 81 ili terör örgütlerine teslim edilmiştir. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Hükümet yetkilileri eğer bundan sonra sayın Kılıçdaroğlu'nun can güvenliliğini sağlayamayacaksa, biz Tunceliler olarak genel başkanımızın can güvenliğini sağlayacağız. Biz artık yeni bir kurban verecek toplum değiliz. Ben bütün hükümet yetkililerini uyarıyorum. Bu iş böyle basite alınacak, konvoya saldırı olarak değerlendirmesi son derece çirkin bir değerlendirmedir. Artık bu ülke, geri dönülemez noktalara sürüklenen bir sürece girmiştir. Önümüzdeki süreçle ilgili herkesin aklına başına alması, yeni tedbirler alınması gerekiyor."