Erzincan Belediyesinde yaşanan istifa olayı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Beyitoğlu'nun sağlık sorunlarından dolayı istifa ettiğini söylerken, görevinden istifa eden Şükrü Beyitoğlu ise bir takım fikir ayrılıklarından dolayı istifa ettiğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Beyitoğlu’nun görevinden istifa etmesi ile ilgili soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Şükrü Beyitoğlu bizim meclis üyemiz. Yaklaşık 1.5 yıldır birlikte çalıştık. Son dönemlerde bazı şikayetleri oldu hastalığı olduğunu kendisi bize getirdi ve kendi arzusu ile ayrılacağını söyledi sağlık problemleri nedeniyle. Bu nedenle bizde istifasını kabul ettik. Şuanda 3 başkan yardımcısı ile görevimize devam ediyorum. Ben kendisine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden itibaren Fen işlerinde, asfalt çalışmalarında bizlere çok fazla yardımcı olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum. Beyitoğlu’nun yerine şuanda bir atama yapılmasını düşünmüyoruz. 3 başkan yardımcısıyla devam edeceğiz ve ileri ki süreçte düşünebiliriz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Daha sonra bir açıklama yapan Şükrü Beyitoğlu; " 2014 yerel seçimlerinde seçilerek önce meclis üyesi, ardından da belediye başkan yardımcısı olarak görev yapmanın onur ve gururunu yaşadım. 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası görev yaptığım belediye başkan yardımcılığından 24 Haziran 2015 itibari ile ayrıldım. Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy’un belediye başkan yardımcılığı teklifini AK Parti teşkilatları ve Erzincan halkımız adına kabul etmiştim. Bu teklifi kabul ederken Cemalettin başkanımıza, birlik ve beraberlik, Erzincan ve halkına vaat edilen projeler, belediye içinde hedeflere dönük uyumlu bir ekip ve çalışma ortamı oluşturmak adına bu görevi yapabileceğimi belirttim. Bir takım görüş ayrılıkları yüzünden görevimden istifa etmiş bulunmaktayım.”dedi