Sabah Gazetesinde yer alan habere göre Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, Gençlik ve Spor ile Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Erzincan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin Erdem, Uşak Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Barış Kılınç, Düzce Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erdal Gevrek, başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müşavirliklerine, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sıddık Topaloğlu getirildi. Yine aynı bakanlığa bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hayri Bayrakçıoğlu başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Dışişleri Bakanlığına bağlı Dış Politika Danışma Kurulu üyesi Büyükelçi Gürcan Balık başka bir göreve getirilmek üzere görevinden alındı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşavirliğine Selim Cerrah tayin edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşavirliğine, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Çakır getirildi. Yine bakanlığa bağlı 1. Hukuk Müşaviri Refiye Ertürk başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Hüseyin Erdem Kimdir ?

Erzurum Merkez Köşk Köyü Doğumludur. İlk Okulu Köşkköy İlkokulunda Tamamladı, 2 Yıl Köşkköy Kuran Kursunda Okudu, Orta ve Liseyi Erzurum’da Tamamladı. Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden 1996 Yılında Mezun Oldu. Askerliğini Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Tümen Komutanlığında Yaptı.

İTÜ İşletme Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalında (Öğretim Elemanı) Araştırma Görevlisi Olarak Çalıştı.

Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği İmalat ve Konstrüksiyon Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans Yaptı. Helen; Aynı Enstitüde Tez Aşamasında Doktora Yapmaktadır.

İTÜ Dil ve İnkılap Tarihi Bölümünde 1 Yıl ve Atatürk Üniversitesi DİLMER’de 1 Yıl İngilizce Eğitimleri Aldı.

2006 Yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tarafından İngiltere’ye PGD Eğitimine Gönderildi. 2005-2009 Yılları Arasında Erzurum Valiliği (Erzurum-Erzincan-Bayburt İlleri) Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü Yaptı ve Bölgede 132 Adet AB Projesi Uyguladı. Bir Yıl Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreterliğini Vekaleten Yürüttü. Kamu Kurumlarına ve STK’lara Çok Sayıda Proje Hazırladı ve Proje Hazırlanmasında ve Yürütülmesinde Danışmanlık Yaptı.

2009 Yılında Ardahan İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Olarak Atandı, 2011 Yılında Bakanlık Müşaviri Oldu ve 2012 Eylül Ayında Erzincan İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne Atandı. Aynı Zamanda; 2012-2014 tarihleri arasında Erzincan Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü yaptı ve İl’de Çok Sayıda Proje Hazırladı ve Yürüttü.

2013 Yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Proje Kapsamında Avusturya- Macaristan’a Gönderildi.

Türkiye-AB İlişkileri ve Analizi, Teşvikli Ücret Sistemleri, Yatırım Rehberi, Değişim Mühendisliği, İşletmelerde Kalite Kontrol Analizi, Sınır Ticaretinde Ardahan-Gürcistan Örneği, Hizmet Sektörlerinde Simülasyon Yöntemleri, Türkiye’de İmplant Uygulamaları ve Analizi ve Erzurum’da Faaliyet Gösteren İşletmelerde Verimlilik Analizi Konuklarında Çalışmaları Mevcuttur.

Halen; Erzincan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Olarak Görev Yapmaktadır.

Evli ve 3 Çocuk Babasıdır.

İngilizce ve Orta Düzeyde Almanca Bilmektedir.