Çocuk Şubesi ekipleri Erzincan da özellikle suça sürüklenmiş yada sürüklenmeye meyilli olan çocukları tekrar topluma kazandırmak için önemli projelere imza attı.

 Sokak da bulunan çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdüren çocuk şubesi ekipleri hırsızlık, yan kesicilik gasp ve kasten yaralama  gibi bir çok suça karışmış olan çocukların rehabilite edilmesi için özel projeler hayata geçirdi 

Suç Oranlarında Önemli Düşüş Yaşandı

Erzincan Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şubesi bünyesinde oluşturulan özel ekiplerle okul önlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini artırırken Erzincan genelinde çocuk yaştaki şüphelilerin adli  suç oranlarında önemli düşüşler yaşandı. Çocukları yakın markaja alan ekipler suç işlemelerine fırsat vermeden gerekli tedbirlerini önceden alıyor. Faili meçhul olaylarda aydınlatılmasında üstün başarı gösterildi. Yakın zaman da Erzincan da bir gazeteciye ait çalınan motosikletin ile çocuk yaştaki şüphelilerin kısa sürede yakalanması ise başarının göstergesi oldu.

Çocuk Yaşta Kayıp Şahısların Aydınlatma Oranı %100

Özellikle ülkemizde oranı oldukça yüksek olan kayıp şahıslarla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde Erzincan da yaşanan  kayıp çocuk aydınlatma oranlarında önemli başarılara imza atıldı. Erzincan da çocuk yaşta yaşanan kayıp şahısların bulunmasında %100 başarı sağlayan ekipler Türkiye rekoruna ellinde bulunduruyor.

Güvende Bilinçli Gençlik

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk şubesi ekipler kendi bünyelerinde oluşturdukları SODES kapsamındaki "Güvende Bilinçli Gençlik" projesinde çocuklara yönelik Kültür Eğitim ve Eğlence merkezi oluşturarak Eğitim uzmanları eşliğinde topluma kazandırmanın gayreti gösteriliyor. Oluşturulan bu eğlence merkezinde çocuklar için PlayStation, internet, kütüphane ve masa oyunları gibi bir çok eğlence ile hoşça vakit geçirmeleri sağlanıyor