Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehitler için mevlit okunduktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Cuma namazı kılındı.

Binlerce vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Kur-an'ı Kerim ve mevlit okunması ile başlayan program, şehitler için 100 bin hatmin duasının okunması ve Cuma namazının kılınmasıyla sonlandı.

İl Müftüsü Yavuz Karabayır, cuma hutbesinde, "O gece ülke ve millet olarak büyük bir ihanet ve işgal teşebbüsüne maruz kaldık. Bu karanlık gecede Allah'ın lütuf ve rahmetini, yardım ve hidayetini bizlerden esirgemediğini bir kez daha müşahade ettik. Bunun için 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde millet olarak bize düşen en önemli vazife Allah'ın lütuf ve hidayetini rahmet ve nusretini asla unutmamaktır." diye konuştu.

Cuma namazında, Vali Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, MHP İl Başkanı Bekir Aksun ile bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar birlikte saf tuttu.

Üzümlü ilçesinde ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cuma namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutulup, dua edildi. 

Çarşı Camisi'nde Cuma namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda İlçe Müftüsü Adem Karadeniz tarafından "15 Temmuz ve Şehitler konulu" sohbet yapıldı, ardından dualar edildi. 15 Temmuz şehitleri için okunan mevlitlerin hatim dualarından sonra Cuma namazı kılındı.

Cami çıkışında vatandaşlara Üzümlü Belediyesi tarafından ikramlarda bulunuldu.