ERZİNCAN (AA) - Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası'ndaki acemi eğitimlerini tamamlayan askerler yemin etti.

Kışladaki yemin töreninde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 1997-2 tertip 2. kademe 550 asker yemin etti.

Piyade er Cüneyt Aydoğan'ın yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden törende, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutan Vekili Topçu Albay Erdem Atasoy birliğine ilk gelen erlere plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Albay Atasoy, yemin eden erlere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanından birliğe katılan gençlerin ant içme törenini gururla gerçekleştirdiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim. Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emir ve amirlere mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsaldır."

Askerlerin yakınları tören süresince cep telefonları ile anı ölümsüzleştirmek için töreni kayıt altına aldılar. Tören sonrası yemin eden askerlerin bazılarının yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Program, askerlerin tören geçişiyle sona erdi.