Erzincan İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Aile eğitimlerinin ikincisi Müftülük fuaye salonunda Kur'an Kursuna katılan kursiyerlere verildi.
Erzincan İl Müftülüğü tarafından 'Aile İçi İletişim' seminerleri adı altında her Perşembe günü çeşitli konularda Kur'an Kursu öğreticilere ve kurslara katılan bayanlara aile seminerleri veriliyor. Erzincan İl Müftülüğü salonunda her perşembe saat 10:00'da başlıyor. Her hafta verilen seminerlerde farklı konular belirlenerek katılımcılar bilgilendiriliyor. Yapılan Seminerler hakkında bilgiler veren İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen, ailelere destek olmak ve problemleri çözüme kavuşturmak amacıyla seminerlerin verildiğini ifade etti.Ali Şen; "İl Müftülüğü olarak geçen haftadan itibaren her perşembe günü saat 10 da aile seminerleri yapmayı planladık. Amacımız günümüzde ailelerin problemlerini konuşmak Onlara bu konuda destek olmak Onlara yardımcı olmak Bugün de ikinci programımızı yapıyoruz. Allah nasip kısmet ederse bundan sonra her hafta perşembe günleri Bu aile seminerleri programlarımız devam edecek ilk programınızı il vaizimiz Abdullah Kılıç hocamla yaptık Bugün yine ikinci programımızı da Abdullah Kılıç hocamızla yapıyoruz. Önümüzdeki haftalarda gerek Aile Sosyal Politikalar il müdürlüğündeki bu konudaki uzman arkadaşlarımızdan gerekse şu anda irtibatta olduğumuz Uzman Psikolog uzman sosyolog arkadaşlarımızda günümüzün problemleriyle ilgili konularda perşembe günleri burada seminerlerimiz devam edecek amacımız günümüzdeki aile problemlerini yardımcı olmak onlara destek olmak onların bu problemleri nasıl çözeceği konusunda Onlara yardımcı olmak umarım faydalı bir seminer dizisi olur Ben bu vesileyle bu seminerimize hem Kuran kurslarında yetişkin bayan kardeşlerimize hem de bütün Erzincanlı bayan kardeşlerimizi bekliyoruz Umarım faydalı bir seminer olur başarılı bir sene olur katılan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.
Müftülük tarafından verilen seminerlerde bu hafta Vaiz Abdullah Kılıç, evlilik aşamasından çocuk eğitimine kadar birçok konuyu işlediklerini söyledi. Kılıç sözlerine şu şekilde devam etti; "Bu seminerlerimiz aileye yönelik Seminerler.Günümüzde yaşadığımız en büyük problemlerden birisi bildiğiniz gibi aile problemleri Bir toplumun temel taşını temel yapısını çekirdeğini malumlarınız aile oluşturur aile sağlam olursa toplumlar sağlam olur ailede problem olursa toplumda sıkıntı var demektir Dolayısıyla aileye yönelik böyle bir çalışmamızın Erzincan’da faydalı olacağını düşünüyoruz Bu çalışmamızın içerisinde gençlerimizin evlenmeden önce nelere dikkat etmesi gerektiğinden başlıyoruz. Evlilik aşamasında çocuk eğitimine varıncaya kadar birçok konuyu inşallah ele alıp ailelere rehberlik yapabilirsek daha iyi bir aile oluşmasına katkıda bulunursak müftülük olarak kendimizi Bahtiyar hissederiz. bu amaca yönelik vatandaşımızı Kuran kurslarına gelen hanımefendilere Ablalarımızı bilgilendirmeye yönelik yapılan bir çalışmadır ümit ediyorum arzu ediyorum İnşallah bir çalışma başarılı olur topluma insanımıza
katkıda bulunmuş oluruz. Bu manada bize katılan konuşmalarımızı seminerlerimizi takip eden bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi.