Kutlamalar kapsamında Erzincan Valisi Ali Aslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, Valilik makamında tebrikleri kabul ederek, protokol mensuplarının bayramını kutladılar.
Kutlama etkinlikleri kapsamında daha sonra Ordu Caddesinde düzenlenen törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, törene katılan vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı.
Selamlamanın ardından Saygı Duruşunda bulunulmasıyla ve İstiklal Marşının okunarak, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.
Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile milletçe kutluyoruz. Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal’in önderliğinde milletin her ferdinin fedakârlıkları sonucu kazanılan büyük bir zaferdir. Ülkenin işgali karşısında tek vücut olan halkımız, kurtuluşa ve ardından Cumhuriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır.
Avrupa’nın 6. büyük Ekonomisi Haline Gelmiştir
Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 93 yıldır büyük çaba gösteren Türkiye, yoluna kararlılıkla devam etmektedir.
Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. 93 yıl içerisinde önemli mesafeler alınmıştır. Ülkemiz, bugün sahip olduğumuz genç nüfusumuz ve güçlü alt yapımızla dünyanın 16, Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi haline gelmiştir.
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
Cumhuriyetin 100. yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olmayı hedefleyen ülkemizin bu hedefe ulaşılacağına olan inancımız tamdır. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Hem bir darbe girişimi, hem bir terör saldırısı, hem de bir işgal teşebbüsü olan böyle büyük bir badireyi atlatmamızın ardından, Cumhuriyetimizin 93’üncü yıldönümüne ulaşmış bulunuyoruz. Terör örgütleri de, onları kullananlar da, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!” dedi.
Törende okunan şiirlerin ardından Bando, Ordu Tören Bölüğü, Tören Komutanı ve Karargâhı, Malûl ve Muharip Gaziler, Okulların Bayrak ve Flamaları, Askeri Birlikler, Erzincan Belediyesi Mehter takımı ve meslek teşekküllerinin geçişi yapıldı.
Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise ellerindeki Türk bayrakları ile alkış tuttu.