Yaz ayının gelmesiyle gelinlik mağazalarında yoğun mesai başladı. Evlenecek çiftler için en güzel gelinliği sunmayı hedefleyen mağaza sahipleri yeni gelinlik ve abiye modelleriyle müşterilerini beklemeye başladılar. 

Erzincan’da Gelinlik mağazası işleten Akbaş Gelinlik Mağazası sahibi Ömer Akbaş "düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelinlik sektöründe de işler açılmaya başladı. Kış sezonunda durgun olan işler bu ayla birlikte yaklaşık 6 ay canlı oluyor. Müşterilerimiz için en uygun fiyata, en güzel gelinlik ve abiyeleri sunuyoruz.” dedi. Farklı renk alternatifleri olsa da gelinlikte açık renklerin özellikle son 4 yıldır 'kırık beyaz' tonun gelin adaylarınca tercih edildiğini söyleyen Akbaş, “kullanılan kumaşa göre fiyatlar değişiyor. Kredi kartına taksit imkânı ve ödeme kolaylıkları ile müşterileri memnun etmeye çalışıyoruz.” Dedi. 

Kiralık gelinliklerde ilgi görüyor 

Düğün hazırlıkları uzun ve zahmetli hazırlığıda beraberinde getirirken, masrafları en aza indirmek isteyen düğün sahipleri, gelinlikleri satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Mağazalarında satılık gelinliklerin yanında, gelinliklerin kiraya da verildiğini söyleyen Akbaş, gelinliği satın almak yerine kiralamayı tercih edenlerin arttığına dikkat çekerek, "Gelinlik diktirmenin ya da satın almanın bedelinin arasında fiyat farkı bulunuyor. Sadece gelinlik değil, nişan ve kına elbiselerini de kiraya veriyoruz. Evlilik masraflarını kısmaya çalışan düğün sahipleri de kiralık gelinlikleri tercih ediyor. Çünkü düğün yapmak maddi açıdan sıkıntı olduğu için herkes kendi yönetimine göre çıkış yolu arıyor. Zaten gelinlik, nişan elbisesi ve kına elbisesi bir defaya mahsus giyildiği için kiralama yöntemi ağır basıyor" dedi.