Edinilen bilgilere göre Erzincan - Kemah karayolunun 40. kilometresi Acemoğlu Köprüsü mevkisinde bir grup pkklı yol keserek kimlik kontrolü ve terör örgütünün propagandasını yaptı. Bu esnada olaydan haberi olmayan sivil bir araç teröristleri görerek durmayıp kaçmaya çalıştı. Teröristler sivil aracı uzun namlulu silahlarla ateş açarak durdurmaya çalıştı. Yaşanan olayda otomobil içerisinde bulunan bir kadın hayatını kaybetti.

1 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından teröristler 2 aracıda ateşe vererek olay yerinden kaçtı. Yanan araçları söndürmek için Kemah Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yaşananların ardından kaçan teröristlerin yakalanması için jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatılırken Erzincan - Kemah karayolu ulaşıma kapatıldı.

VALİ KAHRAMAN'DAN AÇIKLAMA

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, yaşanan olay sonrası yaptığı açıklamada, saat 16.30 civarında teröristlerin yol kestiğini belirtti. Terör örgütü üyelerinin iki aracı ateşe verdiğini belirten Kahraman, bu sırada kaçmak isteyen bir araca teröristlerce ateş edildiğini, araçta yaralanan kadının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kahraman, ayrıca teröristlerin bölgede bulunan Orman İşletme Müdürlüğünde görevli memurların silah ve telefonlarını da gasp ettiğini ifade etti.