Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, olayı gerçekleştiren ve hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunan, Y.Ç.(49), B.A.(45) ve B.K.(29) isimli şahısların ilimize F.Ç.(37) isimli şahsın kullandığı araçla geldikleri ve olay sonrası ilimizden ayrıldıkları öğrenildi.
 
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nün, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı koordineli çalışmaları neticesinde, şüpheli dört şahıs kullandıkları araç içerisinde çalıntı ziynet eşyaları ile birlikte Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.
Şüpheli şahısların Sivas ilinde de aynı şekilde kuyumculardan yaklaşık 20.000 TL değerinde hırsızlık yaptıkları tespit edilmiş ve çalınan ziynet eşyaları da ele geçirilmiştir.
 
Ayrıca şüpheli dört şahsın; Denizli, Konya, Karaman ve Balıkesir illerinden 8 farklı Hırsızlık suçundan firar olarak arandıkları tespit edildi.
İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine 05/10/2018 günü teslim edilen şüpheli şahıslardan Y.Ç.(49), B.A.(45) ve B.K.(29) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, F.Ç.(37) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.