Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle Erzincan Belediyesi önünde bir araya geldi.

Erzincan Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen, Türk bayrakları taşıyan grup, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. 

Vali Arslantaş, yaptığı konuşmada, can ve canan varken "önce" vatan diyebilmek ve bu uğurda hiç korkmadan candan da canandan da vazgeçebilmek, şartlar ne olursa olsun, kendine güvenmek ve asla umudunu kaybetmemek gerektiğini söyledi.

Arslantaş, "Bağımsızlığımızın mührü olan 15 Temmuz destanı azmin ve inancın abidesidir. Dirayetli olmak, metanetli durmak hayasız akınlara karşı tek vücut olmak, bizi diğer milletlerden ayıran vasıflarımızdır." dedi.

Milletvekili Karakelle de FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunduğunu anımsatarak, tarihi bir günün eşiğinde olunduğunu söyledi.

Darbe teşebbüsüne tepki gösteren Karakelle, FETÖ, PYD, PKK ve DAEŞ'in "Batılı" denilen ve insan hakları havarisi kesilen bazı ülkelerin taşeronluğunu yaptığını dile getirdi.

Darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan Recep Gündüz'ün babası Yaşar Gündüz de kürsüye çıkarak, "Erzincan, benim oğlumun düğününe mi geldiniz? Başka bir şey söylemiyorum." ifadelerini kullandı.