Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı Erzincan’da düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Ordu Caddesi üzerinde bulunan saat Kulesi önünde toplanan Erzincanlılar ‘Nevruz Milli Birlik ve Kardeşliktir’ sloganı ile yürüyüş düzenledi.

21 Mart Nevruz Bayramı sebebiyle Erzincan’da düzenlenen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. ‘Nevruz Milli Birlik ve Kardeşliktir’ sloganı altında gerçekleştirilen etkinlikte, Nevruz ateşi yakıldı, gençler Nevruz ateşinin üzerinde atladı.

           Nevruz Bayramı yürüyüşüne Vali Ali Arslantaş, AK Parti Milletvekili Av. Serkan Bayram, Belediye Başkan Vekili Gökhan Ulutaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, protokol mensupları ve öğrenciler katıldı.

            Atlı cirit takımları ve Erzincan Belediyesi Mehteran ekibinin de katıldığı Nevruz Bayramı Yürüyüşünde, Türk Bayrakları açılarak birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşün ardından, Vali Arslantaş, Milletvekili Bayram, Belediye Başkan Vekili Ulutaş ve Rektör Çapoğlu hep birlikte ‘Nevruz Ateşini’ yaktı.

            Erzincan Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, örs üzerinde protokol mensupları demir dövdü. Törene katılan üniversiteli gençler yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramını doyasıya kutladılar.