Erzincan'da, geçirdiği trafik kazası nedeniyle okulundan mezun olacağı gün beyin ölümü gerçekleşen Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencisi Hüseyin Arslan'ın ailesince bağışlanan organları 3 hastayı hayata bağlayacak.

Bitlis'teki POMEM öğrencisi Hüseyin Arslan (28), 8 Aralık Cuma günü, kullandığı otomobil ile Erzincan-Çağlayan karayolu Yeşilyurt köyü yakınlarında bir ticari araçla çarpıştı.

Kazada ağır yaralanan Arslan, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Arslan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen dün beyin ölümü gerçekleşti.

Arslan'ın organları, hastanenin Organ Nakli Koordinatörü Ümmü Gülsüm Albayrak'ın girişimiyle ailesi tarafından bağışlandı.

Bağışın ardından organların alınması için Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden bir uzman ekip Erzincan'daki hastaneye geldi.

Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından Arslan'dan alınan karaciğeri ve böbrekleri Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak için yola çıkartıldı.

- Arslan, 3 hastayı yaşama bağlayacak

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, yaptığı açıklamada, Arslan'ın organlarının 3 hastaya umut olacağını söyledi.

Türkiye'de birçok hastanın organ nakli beklediğini hatırlatan Kuyrukluyıldız, "Ailenin bu kararı alması başta çok zordu ama inanıyorum ki oğulları Arslan'ın organlarının hayat verdiği hastaları düşündüklerinde ne kadar doğru bir karar verdiklerini bir kez daha anlayacaklar. Herkesin bir gün organa ihtiyaç duyabileceğini unutmayalım. Bu nedenle herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum." dedi.

Arslan'ın ailesinin, evlatlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıkları fakat organlarının, organ bekleyen kişilere hayat vereceği için mutlu olduklarını söyledikleri belirtildi.
Bitlis POMEM öğrencisi Arslan'ın izinli geldiği memleketi Erzincan'da geçirdiği kaza sonucu beyin ölümünün gerçekleştiği gün, 7 aylık eğitimini tamamlayıp mezun olacağı öğrenildi.

- Son yolculuğuna uğurlandı

Ölen Hüseyin Arslan'ın cenazesi, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundaki otopsi işlemleri sonrası yakınlarına teslim edildi.

İl merkezine bağlı Geçit Beldesi'ndeki bir cemevine getirilen Arslan'ın cenazesi, öğle vakti Alevi dedesi Erdal Balcı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından aynı beldedeki mezarlığa defnedildi.

Arslan'ın yakınları ile vatandaşların katıldığı törende, Arslan'ın yakınları gözyaşlarını tutamadı.