Erzincan genelinde, Ramazan ayı için üretim yapılan tatlı imalathanelerindeki denetimler artırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erzincan İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri, Ramazanda üretilen tatlı imalathanelerinde ve satış aşamalarında yoğun bir denetim programı uyguluyor.

Rutin olarak sürdürdükleri, ramazan ayı içerisinde de artırdıkları denetimleri bugünden itibaren yoğunlaştıracaklarını dile getiren Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, denetimlerde, tatlı üretilen imalathaneler ile dağıtım yerlerine öncelik verileceğini vurguladı.

Üretim izni, hijyen ve insan sağlığına aykırılıkların denetleneceğine değinen İl Müdürü Şahin, şunları söyledi: ''Kent genelinde tatlı imal edilen yerlerde bayrama kadar yoğun ve seri bir denetim yapılacak. Piyasaya kontrolsüz gıda girişini önlemek istiyoruz. Ramazan ayında tüketilen tatlılarla ilgili Bakanlığımızın uygulamaları çerçevesinde, yoğunlaştırılmış bir gıda denetim programı uygulayacağız. İmalatçılar ve satış yerleri bayrama kadar daha seri şekilde denetlenecek. Ramazanda ayında hiçbir vatandaşımızın problem yaşanmayacağını umuyoruz.''

İl Müdürü Murat Şahin, Ramazan ayında merdiven altında üretilen, tatlılar ve unlu gıdalara dikkat edilmesini istedi. Şahin, yaptığı açıklamada, Ramazan ayında alışverişlerinin hız kazanmaya başladığına işaret ederek, vatandaşın bu süreçte merdiven altında üretilip, sokaklarda hijyenik olmayan ortamlarda satılan gıda maddelerinden uzak durması gerektiğini belirtti.

İl genelinde denetimlerin sürdürüldüğünü dile getiren İl Müdürü Şahin, tüketicilerin son derece bilinçli olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda hattına ihbarda bulunmalarını istedi. İl Müdürü Şahin, “Alo 174 Gıda Hattı'mız, 24 saat boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermek için açık bulunuyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, gıda ile ilgili market, otel, üretim ve tüketim yerleri gibi gıda ile ilgili ne tür şikayetleri olursa Alo 174 Gıda Hattı'nı aramalarıdır. Biz anında o şikayet edilen yerlere gelerek orası ile ilgili denetimlerimizi gerçekleştiririz ve söz konusu işletmelere yasalar çerçevesinde işlem uygularız” dedi.