Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih GÜNDÜZ bugüne kadar 6306 sayılı kanun kapsamında kentsel dönüşüme başvuru sayısının 400’e yaklaştığını belirtti
Erzincan da 6306 sayılı Kanun kapsamında isteyene faiz desteği veya kira yardımı yapılmaktadır. 2016 yılı için ayda 495 TL, 18 ay boyunca riskli yapı sahibine talebi üzerine geri ödemesiz kira yardımı yapılmaktadır. Kanun kapsamında İlimizde bugüne kadar yapılan toplam kira yardım bedeli 675.000,00 TL olmuştur.
Riskli yapıda ikamet ettiğini beyan eden kiracılara da bir defaya mahsus 990 TL geri ödemesiz taşınma bedeli olarak yardım yapılmaktadır. Kira yardımları her sene güncellenmek suretiyle her ay düzenli olarak hak sahiplerine ödenmektedir. Müdürlüğümüz ve lisanslı kuruluşlar ilimizde 380 adet binanın risk tespitini yapmıştır. Risk tespiti yapılan bağımsız bölüm sayısı 632 adet, toplam yapı alanı 95.013 m2 olmuştur.
Erzincan da vatandaşlarımızdan gelen talepler neticesinde yapılan Riskli bina tespitlerinin İlçelere göre dağılımı aşağıdaki tabloda verilmiştir.

 
Riskli bulunan binalar sahipleri tarafından yeniden yapılarak, afete hazırlıklı, sağlıklı, güvenli, çevreci, enerji verimli, modern binalara dönüştürmek için Bakanlığın verdiği kira yardımı veya faiz desteğinden ayrıca 6306 sayılı kanunun tanıdığı vergi, harç ve benzeri muafiyetlerden faydalanmaktadırlar.
Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih GÜNDÜZ yaptığı açıklamada Afetlere hazırlıklı, enerji tasarruflu, çevreye ve insana saygılı, yaşam kalitesi yüksek mekânlar oluşturmak için kentsel dönüşümleri el ele vererek gerçekleştirilmesi gerektiği ifade etti.  Kentsel dönüşüm konusunda http://www.csb.gov.tr/gm/altyapi/ resmi internet sayfasından ve Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürülüğü çevre ve şehircilik görev alanındaki merak edilen her konuda ayrıntılı bilgi almak için şahsen başvurabilecekleri gibi Çevre ve Şehircilik Hattı ALO 181 arayarak bilgi edinebileceklerini ifade ett