Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan "Sıfır Atık Projesi" Erzincan'da tanıtıldı.

Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda, Bakanlıkça sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan askerlere muvaffakiyet dileyerek harekat sırasında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Arslantaş, Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan "Sıfır Atık Projesi"nin tüm Türkiye’de uygulanmaya başladığını anlatarak projenin Erzincan'da da bu yıl uygulamaya konulacağını ifade etti.

İsrafın önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Arslantaş, şunları kaydetti:

"İsrafın önüne geçmek ve kaynaklarımızı daha verimli kullanmak için "Sıfır Atık" sloganıyla toplumda oluşturacağımız bilinçli tüketim alışkanlığı bizleri bu projede başarıya ulaştıracaktır. Ülkemiz gün geçtikçe büyüyen, ekonomi ve sanayi alanında sürekli gelişen bir yapı arz etmektedir. Doğal kaynaklarımızı heba etmeden doğru ve yerinde kullanmak, tabiata dostça davranmak, bizlere emanet bırakılan bu ülkenin zenginliklerini çoğaltarak gelecek nesillere taşımak hepimizin öncelikli hedefidir. Kaynaklarımızı sürdürülebilir şekilde verimli kullanmalıyız." dedi.

Ardından Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir, sunum yaparak projeyi katılımcılara tanıttı.

Tanıtım programına Vali Ali Arslantaş'ın eşi Hatice Arslantaş, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu ve bazı kurumların müdürleri ile davetliler katıldı.