ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları, örgütün dağ kadrosuna eleman kazandıkları öne sürülen ve aralarında üniversite öğrencilerinin de yer aldığı 7'si tutuklu 17 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Erzincan Üniversitesi öğrencisi olan tutuklu sanıklar Vedat İ, Evren T, Leyla V, Nami T, Mehmet Salih K, Şahin K, Ayşe Y. ve bazıları aynı üniversitede öğrenci olan 10 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmaları alınan tutuklu sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, 4 aydır cezaevinde olmaları yüzünden mağdur olduklarını savundu.

Tutuklu sanıklar bu sebeple tahliyelerini ve beraatlarını isterken, tutuksuz sanıklar da suçlamaları reddedip beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu 7 sanıktan Nami T, Mehmet Salih K, Şahin K, Ayşe Y'nin tutukluluk hallerinin devamına, Vedat İ, Evren T, Leyla V’nin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Tutuksuz sanıklardan Anıl Doruk G, Leyla S. ve Sümeyra Y’nin ise tutuklanmasına hükmeden heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 17 sanığın, PKK'nın gençlik yapılanması ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan bir derneğin bünyesinde, terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri belirtiliyor.

Örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları iddia edilen sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.