Erzincan'da teröristler tarafından düzenlenen yol kesme eyleminden kaçmak isterken araçlarına ateş edilmesi sonucu hayatını kaybeden 60 yaşındaki Makbule Vural, İliç ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından, dualar eşliğinde ilçeye bağlı Küçük Armutlu köyünde toprağa verildi.

            Erzincan-Kemah Karayolu Acemoğlu mevkisinde 27 Ağustos 2015 tarihinde bir gurup terörist karayolunu ulaşıma kapatarak , 2 iki aracı yaktığı sırada  Ali Rıza Vural kullandığı otomobil, içerisinde 11 yaşındaki torunu, eşi ve yengesi ile bölgeden kaçmak isterken, teröristler tarafından açılan ateş sonucu araç içerisinde 60 yaşındaki Makbule Vural hayatını kaybetti.

            Teröristler tarafından öldürülen Makbule Vural'ın cenazesi İliç ilçesi Yusuf Ziya Demir Camiinde kılınan öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, ilçeye 24 kilometre uzaklıkta bulunan Küçük Armutlu köyünde toprağa verildi.

            İliç ilçesi Türk Bayrakları ile donatılırken, düzenlenen cenaze törenine Vali Süleyman Kahraman, AK Parti Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ Makbule Vural'ın eşi Hurşit Vural, çocukları ve ilçe sakinleri katıldı.

Evli, 5 çocuk annesi ve 7 torunu bulunan Makbule Vural'ın cenaze töreninde konuşan Vali Süleyman Kahraman; '27 Ağustos 2015 tarihinde saat 16:30 sıralarında Kemah Acemoğlu Köprüsü mevkiinde, Bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir araca ateş açması sonucunda şehit olan Makbule Vural'ı ebediyete uğurlamak, Terörü, karanlık elleri ve odaklarını lanetlemek üzere bir araya geldik.  Cümlelerin yetersiz kaldığı, kelimelerin boğazımıza düğümlendiği bir andayız.  Ancak kalleşçe saldırı sonucu şehit olan Makbule Vural'ı ebediyete uğurlarken birkaç cümle ile de olsa duygularımı ifade etmeyi bir borç bilirim. Sözlerimin başında, başta Makbule Vural olmak üzere terör saldırıları sonucunda şehit olan masum vatandaşlarımızı aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum.

Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde kimseye boyun eğmemiştir.

Ecdadımız; dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın asırlarca bu topraklarda kardeşçe yaşamıştır.  Zor zamanlarda da, düşman işgalinde de birlikte, omuz omuza vererek kahramanlık destanı yazmıştır. Şimdi bu tarihi bilinçten uzak, geçmişini bilmeyen gafiller, şer odakları, dış güçlerin maşası olan eli silahlı terör örgütleri bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmak için güvenlik güçlerimize saldırılarda bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemleri yapmaya kalkışmakta, masum sivil vatandaşlarımızı katletmektedirler.Bu teröristlerin taşeron bir örgütten oluştuğunu tüm dünya iyi biliyor.Bunlar, hiçbir değer yargısı,kutsalı olmayan insanlardır.Vatandaşlarımız bu oyuna gelmemelidir.Haklarını savunduğunu söyleyip kendi insanına zulmeden,özgürlüğünü kısıtlayan,çocuklarını dağa çıkaran başka bir örgüt dünyada yoktur.Bu nedenle gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu toprakların bağımsızlığı için hepimiz büyük bedeller ödedik.Onun için karanlık odaklara fırsat vermeyeceğiz.Terörün kaynağını birlikte kurutacağız.Terörün öncelikli hedefi birliğimizi bozmaktır.Devletimiz ve aziz milletimiz bu topraklarda sinsi planlar yapılmasına müsaade etmeyecektir. İç ve dış şer odakları yıllarca kardeşliğimizi bozmaya çalıştı.Fakat sayısız menfur saldırıya rağmen amaçlarına ulaşamadılar.Hain,kanlı eller bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacaklardır.     Bu şer odakları iyi bilsin ki milletimizin bin yıllık kardeşliğini kimse bozamayacaktır. Çanakkale'de, Sakarya'da, İnönü'de yenilmeyen, esaret altında kalmayan bu milleti hiçbir güç bölemeyecektir. Zafer, korkakların ve milletin huzur ve güvenliğine kast edenlerin değil, vatanını canı pahasına koruyan vatanımızın aziz evlatlarının olacaktır.

                Hep beraber ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız.  Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız.  Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Müftü Yardımcı Dr. Mehmet Reşat Şavlı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Makbule Varlı'nın cenazesi Türk Bayrakları açılarak ve tekbirler getirilerek omuzlarda Kaymakamlık binasına kadar taşındı.

            Makbule Varlı'nın cenazesi daha sonra cenaze aracı ile Küçük Armutlu Köyüne götürülerek toprağa verildi.

TORUN BABASINI TESELLİ ETTİ

Makbule Varol'un 43 yaşında ki oğlu Mustafa Varol ile torunu 12 yaşında ki Murat Varol birbirine sarılıp dualar ederken Mustafa Varol ağlarken oğlu Murat Varol babasına ağlama babannem cennete gitti diyerek teselli ederken baba Mustafa Vural oğlunu öptü. Torun Murat Varol ise sürekli dualar etti