Erzincan'da geçen ay meydana gelen bazı trafik kazaları, MOBESE kameralarınca görüntülendi.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde mayıs ayında yaşanan bazı trafik kazalarının MOBESE kameralarınca kaydedilen görüntülerini, basın mensuplarıyla paylaştı.

Görüntülerde, Ali Kemali Caddesi Şehit Enes Bediz Polis Merkezi önünde 3 aracın karıştığı kaza, SGK Kavşağı'nda 2 araç ile ışık ihlali yapan otomobillerin çarpışması, Ekşisu Kavşağı'nda aynı istikamete giderken şerit ihlali yapan 2 otomobilin çarpışması, Geçit beldesi kavşağında 2 otomobilin karıştığı kaza ve TEDAŞ Kavşağı'nda 2 otomobilin çarpışması yer alıyor.

Kayıtlarda, Terzibaba Kavşağı'nda önüne çıkan otomobile vurmamak için manevra yapan hafif ticari aracın refüje vurarak karşı şeride geçmesi, aynı kavşakta 2 aracın karıştığı kaza, SGK Kavşağı'nda aracın yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarpmasına ilişkin görüntüler de bulunuyor.

Yetkililer, kazaların takip mesafesi, kavşakta geçiş üstünlüğü, kırmızı ışık ihlali ve aşırı hız gibi hatalardan kaynaklandığına dikkati çekerek, sürücü ve yayaları can, mal güvenliği için dikkatli olmaları konusunda uyardı.