ERZİNCAN (AA) - Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Faruk Karakeçili, yaz aylarında vatandaşları kene konusunda uyardı.

Karakeçili, yaptığı açıklamada, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Bingöl ve Erzincan illerinden hastanelerine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının geldiğini ve gerekli tedavilerinin yapıldığını ifade etti.

Hava şartları nedeniyle ilk vakanın mayıs ayında müracaatının olduğunu aktaran Karakeçili, şunları kaydetti:

"Haziran başından itibaren özellikle havaların ısınması ile birlikte kene ısırık vakaları ve KKKA tespit edilen hastalarda belirgin artma oldu. Bu artışın hava şartlarına bağlı olarak özellikle Temmuz sonuna kadar devam edeceği kanaatindeyiz. Vakalarla geç karşılaşılması bu yıl hastalığı görmeyeceğimiz veya daha az göreceğimiz anlamına gelmiyor. Türkiye’nin bazı bölgelerinde vaka sayılarında azalmalar bildirilse de ilimizde son yıllarda sayılarda belirgin bir azalma görmedik."

Karakeçili, uzun kollu giysilerin giyilmesi ile pantolonların çorabın içine konulması gibi tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.