Toplantı öncesi açılış konuşmasını yaparak il genelindeki projeler hakkında genel değerlendirmede bulunan Vali Arslantaş, 2016 yılında yüzde 80’lik nakdi gerçekleşme sağlandığını söyledi. Vali Arslantaş yaptığı açıklamasında; “Her anlamda demokratik Türkiyeyi gerçekleştirmek için sorumluluklarımızın farkında olarak Vatandaşlarımızın taleplerini ve görüşlerini dikkate alarak birlik ve beraberlik içinde çok daha fazla çalışmalıyız. Vatandaşlarımıza hizmet ve üstümüze düşeni daha fazlasını yapmanın gayreti içerisindeyiz.

Şimdi Elimizde Yerel Yönetimler Hariç 379 Proje Uygulanmaktadır
2017 yılında yatırım programına yeni teklif edilen projelerin ödenek ihtiyacını belirlemek amacıyla Eylül ayı başında yaptığımız toplantıda çok sayıda yeni proje teklifine ne olduğunu tespit ettik. 2017 yılı bütçesinin Önümüzdeki dönemde hazırlanacağı da dikkate alınarak söz konusu projelerin teklif edilmesinin yeterli olmadığı takip edilerek programa alınması ve ödenek sağlanmasını önemle değinmiştik. Bu kapsamda valiliğimiz tarafından yatırım kuruluşları bakanlıklar ve merkezi birimler düzeyinde gerekli desteğin sağlanacağını belirtmek isterim. 2016 yılında yapılan yatırımlar hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum. Şimdi elimizde yerel yönetimler hariç 379 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin Bedeli Toplam 3 milyon Türk Lirası. 2016 yılı ödeneği 462 milyon TL. 267 milyon TL harcanarak yüzde 80 lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Önümüzdeki üç ay içerisinde bunun yüzde yüz yüze ulaşacağı öngörülmektedir. Ayrıca 2016 yılında il özel idaresi tarafından 795 adet proje için 27.8 milyon lira ödenek ayrılmış 23.5 milyon lira harcama suretiyle 300 proje bitirilmiş 80 projesi devam etmekte, 24 projesi İhale aşamasındadır. Bazı projelerde son hak edişlerin ödenmesi yine bunun da yüzde yüze ulaşacağı öngörülmektedir. 2016 yılı yatırımlarının son durumu ancak bir sonraki 2017 yılının ilk toplantısında kesinleşmiş olacaktır. İlimizde İnşaat sezonunda kalan sürenin iyi değerlendirilmesi Özellikle bu yıl içerisinde sonuçlandırılması planlanan projeler de eksik kalan işlerin tamamlanması önem taşımaktadır. Yatırımcı kuruluşların yöneticileri tarafından devam eden yatırımların uygulama durumları ve koordinasyonu gerektiren konularda kurul üyelerine Bilgi verilecektir. Şimdi sırayla tüm kuruluşlarının yöneticilerine teşekkür eder çalışma arkadaşlarını tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Düzenlenen toplantıya Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün,  ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluş müdürleri, bazı bölge müdürleri ve davetliler katıldı.