Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Milletvekili Sebahattin Karakelle ve bazı protokol mensupları çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gittikleri Erzincan’ın Çayırlı ilçesi Esence Dağı Yedigöller Mevkiinde dağ yürüyüşü yaparak kartopu oynadılar.


3 bin 550 rakımı ile Erzincan’ın en yüksek dağı olarak bilinen Keşiş Dağları Esence mevkiindeki Yedigöller bölgesinde incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve beraberindeki protokol mensupları, 3 bin 10 metrede bulunan göller mevkiinde dağ yürüyüşü yaparak kartopu oynadılar.  Temmuz ayının ortasında olunmasına rağmen karla kaplı Esence dağına tırmanan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve beraberindekiler, hava sıcaklığının yer yer 10 dereceye kadar düştüğü sırada serin havanın tadını çıkardılar. Göl kıyısında yer yer kar birikintilerinin bulunduğu alana gelindiğinde Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle’nin ilk kartopunu atmasıyla, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve diğer protokol mensupları da karşılıklı olarak birbirlerine kartopu atarak, şehir merkezinde hava sıcaklığının zaman zaman 30-40 dereceyi bulduğu şu günlerde kartopu oynayarak doğanın tadını çıkardılar.


Erzincan’ın her türlü doğa sporlarına elverişli yapısı sebebiyle “doğa sporları başkenti” olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Vali Arslantaş, Erzincan’ın her türlü doğa sporlarına elverişli yapısı sebebiyle “doğa sporları başkenti” olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti. Özellikle Esence Dağı Yedigöller bölgesinin gezip görülebilecek bir alan olduğunu söyleyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş,”Şuanda Keşiş dağlarının zirvesindeyiz. Burası Esence Uluslararası Dağ Festivalinin yapıldığı alan. Buraya ulaşmak için Erzincan merkezden yaklaşık 1,5 saatlik mesafeyi katettik. Tektonik hareketler sonucu oluştuğunu değerlendirdiğimiz bu göllerin, henüz erimemiş karların, envaı çeşit çiçeklerin bizi karşıladığı bir tabiat harikasıyla iç içe kaldık, buradan ayrılmak istemiyoruz. Kar, su, güneş, sis, aklınıza gelebilecek her türlü mevsim şartlarını birkaç saat içinde burada yaşadık. Burası kamp yapmaya, dağ tırmanışına, kaya tırmanışına ve dağ yürüyüşüne uygun bir alan olarak gördük, herkesi bu doğal güzellikten faydalanmaları için buraya davet ediyoruz” dedi.


Ardından söz alan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Esence Keşiş Dağlarının zirvesinde her an mevsimin sık sık değiştiği, kartopunun da oynandığı Yedigöller’e herkesin gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. İleriki günlerde, 3549  metre yüksekliğiyle, Esence Yedigöller'de Türkiye'nin en yüksek dağcılık festivali olma özelliğine sahip Uluslararası Esence Yedigöller Dağcılık Festivalin yapılacağının müjdesini veren Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, etkinliğe Türkiye'nin birçok bölgesinden çok sayıda dağcı ve doğa tutkunu bir çok kişinin katılacağına inandığını söyledi.


Oynanan kartopu ve yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Milletvekili Sebahattin Karakelle ve beraberindeki protokol mensupları doğa yürüyüşü yaptıktan sonra 3 bin metre rakımda hazırlanan ikramlardan tattılar.