Edinilen bilgiye göre, Erzincan-Erzurum karayolunun 70. kilometresi Üzümlü İlçesi Sansa Deresi mevkisinde yoldan geçen vatandaşlar tarafından telef olmuş bir ayı bulundu. Vatandaşlar olayı önce jandarma ekiplerine ardından Erzincan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine bilgi verdiler. Bu sırada ayıyı gören birçok araç sahibi yolda durarak ayının yanına gelip fotoğraf çekildiler. İlginç görüntülerin ortaya çıktığı olay, ekiplerin olay yerine gelip yaptıkları inceleme ile son buldu. Ayının cesedi kamyonet yardımı ile olay yerinden kaldırıp yol kenarına alındı. Burada ayının ölüm sebebini inceleyen ekipler daha sonra ayıyı bir çukura gömdüler.

Yapılan incelemede ayının 7-8 yaşında dişi bir boz ayı olduğu ve yoldan geçerken bir aracın çarpması sonucu öldüğü tespit edildi.

Telef olan ayının bölgede yaşayan bozayı olduğunu belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar ekip memuru Nusret Akpınar, "Galiba araba çarpmış. Biz kaza yerine gelip hayvanı alıp araziye getirdik. Ayının cinsi 7-8 yaşlarında bozayı." dedi.

Ayının fotoğrafını çeken vatandaşlardan İsmail Satik ise "Erzincan'dan geliyoruz. Gelirken baktık ayı. Muhtemelen araba çarpmış ama küçük bir arabada değil büyük bir araba. Ayı ölmüş. Bizde resim çektik, baktık gidiyoruz." dedi.