ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 21 sanıktan 4'ü 7 yıl 6'şar ay, biri ise 8 yıl 9 hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla ayrı davalarda yargılanan 21 sanığın duruşmalarına devam edildi.

Erzincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde sırayla görülen duruşmalara, tutuklu sanıklar, yakınları ile avukatları ve tanıklar katıldı.

Duruşma salonlarına sırayla alınan sanıklar, yaptıkları savunmalarında iddianamede yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasının ardından avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, sanıklardan eski polis memuru Bayram Ö, Hatice B, Doğan K. ve Muammer D'ye, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay, sanık Erol D'ye ise ise 8 yıl 9 hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, 16 sanığın duruşmalarını ise dijital verilerinin incelenmesinin beklenmesine karar vererek erteledi.

- İddianameden

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaların ardından ayrı ayrı hazırlanan iddianamelerde sanıkların FETÖ/PDY üyesi oldukları, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" programını kullandıkları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirtiliyor.

İddianame doğrultusunda sanık Fazlı Ö'nün "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.