Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 6. Genel Kurulu yapıldı. 3 Bin üyesi bulunan Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde üç adayın yarıştığı 6. Genel kurulda 613 oy alan Yaşar Faruk Günay yeniden başkan seçildi.

 Erzincan İpek yolu tesislerinde gerçekleştirilen Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 6. Genel Kurulunda açılış ve yoklamadan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Adayların yapmış oldukları açılış konuşmalarında Ali Ekber Yeşil ve Mehmet Hanifi Yürümez başkan olduğu takdirde yapacağı çalışmaları anlattı. Daha sonra söz alan mevcut Başkan Yaşar Faruk Günay ise yapmış oldukları çalışmaları anlatarak gerçekleştirilecek olan 6. Genel kurulun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Günay: 2011 Yılından 2017 yılı sonuna kadar Can Erzincan’daki birlik üyesi yetiştiricilerimize ve çiftliklerimize 10 Binin üzerinde gebe düve getirdik. Günay, ilimiz de günlük 5 ton süt toplarken,2017 yılı sonu itibari ile bu rakam günlük 80-85 tonlara ulaştı. 30 ton kapasitesindeki süt işleme tesisinin inşaatının başladığını ve çiftçilerimize ayrıca  100 adet süt soğutma tankı dağıtılacağını belirterek tüm üyelere göstermiş oldukları hassasiyete ayrıca teşekkür etti. Günay İnşallah bizlerden desteğini esirgemeyen üyelerimize verdiğimiz sözler kesinlikle yerine getirilecek 6. Genel kurulumuz hayırlı olsun” dedi.

Konuşmalardan sonra divan teşekkülü oluşturuldu. Divan Başkanı olan Şükrü Balcı 2017 yılının yönetim kurulu faaliyet raporunun okutulması ve ibrası sonrası genel kurul raporları okutuldu. 2017 yılının bilanço ve gelir gider raporlarının okunarak ibrasından sonra 2018-2019 yıllarına ait çalışma programı ve tahmini bütçenin görüşülmesi gerçekleştirildi.

Yönetim kurulu üye sayısının belirlenmesi, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin huzur haklarının mevzuata göre belirlenmesinden sonra oy verme işlemine geçildi.

3 Bin üyesi bulunan Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 6. Genel Kurulunda 1470 geçerli oy kullanıldı. Yaşar Faruk Günay 613 oy, Ali Ekber Yeşil 479 oy ve Mehmet Hanifi Yürümez 378 oy aldı. Bu sonuçla Yaşar Faruk Günay tekrar başkanlığa seçildi. Yineden Başkan seçilen Günay seçim sonrası her iki adaya ve tüm üyelerine teşekkür etti.