Erzincan'da, 13 Mart 1992'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler düzenlenen törenle anıldı.

Erzincan Memur-Sen İl Temsilciliğince depremin 26. yılı dolayısıyla Terzibaba Mezarlığı'ndaki deprem şehitliğinde anma töreni düzenlendi. Memur-Sen'e bağlı sendika temsilci ve üyelerinin de bulunduğu anma töreninde Kur'an-ı Kerim okunup depremde hayatlarını kaybedenlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

AA Muhabirine açıklama yapan Memur-Sen Erzincan İl Temsilcisi Nebi Gül, bugünü hatırlamak adına deprem şehitliğine geldiklerini söyleyerek "Bugün burada, bundan 26 yıl önce, 13 Mart 1992 tarihinde Erzincan büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Elbette ülkemiz zaman zaman depremlerle sınanıyor. Şehrimiz 1939 yılında çok büyük bir deprem görmüş, 1992 depremini hep yaşadığımız için hala hafızalarımızda taze. Depremde kaybettiğimiz bütün canlarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Gül, depremin unutulmaması gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Depremi unutmamamız lazım. Şunun için unutmayalım, unutmayalım ki yaptığımız işlerimizi, binalarımızı depreme dayanıklı yapalım. Deprem olduktan sonra ah vah etmeyelim. Ve gene şunu biliyoruz, deprem öldürmez binalar öldürür. Bu vesile ile 26 yıl önce yaşadığımız bu felaketi Rabbim bir daha ne şehrimize ne de ülkemize göstermesin. Bu vesile ile bütün şehitlerimize deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."