20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT İstanbul TÜYAP’da 28.01.2016 ile 31.01.2016 tarihleri arasında Erzincan Valiliği öncülüğünde Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasının da katılımı ile gerçekleştirilecek.

 Fuarda Erzincan’a özgü tüm yöresel ürünler ve kültürel ve turizm alanları tanıtılacak. 70 metrekare alan tahsis edilen fuarda Erzincan Tulum Peyniri, Erzincan Bakır El işlemesi, Erzincan tava leblebisi, Erzincan sodası, yöresel ürünler ve bakliyat ürünleri stantlarda yerini alırken Erzincan turizminde önemli değerler olan Ergan dağı, yamaç paraşütü, rafting, Kemah, Kemaliye başta olmak üzere turizm potansiyeli yüksek olan bu ilçeler Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtılacak.

 Fuara katılacak firmalar ve fuar hazırlıkları ile ilgili Vali Yardımcısı Fatih Kaya Başkanlığında Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı geçekleştirildi. Toplantıya Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, Erzincan Organize Sanayi Bölge Müdürü Resul Yeşilbaş ve Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Şerif Akbina katıldı. Erzincan için tahsis edilen 70 metrekarelik alanda hangi ürünlerin yer alması gerektiği ve katılacak firmaların belirlenmesi için görüş alışverişinde bulundular.

 Vali Yardımcısı Kaya, Dünyanın 5. Büyük turizm fuarında Erzincan’ında mutlaka yer alması gerektiği ve bunun için çok çalıştıklarını ifade ederek Erzincan’ın en doğru şekilde tanıtılacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Erzincan Valiliği bünyesinde tüm yöresel ürünler, Erzincan ilçeleri ve turizm değerleriyle Erzincan’ın eksiksiz tanıtılacağını ifade etti. Sarak, “Erzincan ekonomisine büyük katkı sağlayan Erzincan Tulum peyniri, Erzincan bakırı, Erzincan tava leblebisi, Erzincan sodası, Yöresel ürünleri ve bakliyat ürünleri özellikle dermason fasulyesiyle ilimizi orada temsil edeceğiz. Özellikle Erzincanlı hemşerilerimizi, çevrelerinde bulunun tüm tanıdıklarını ve Erzincan’ımızı merak eden herkesi orada görmeyi istiyoruz. Bu sayede Erzincan’ımızın tanıtılmasına müthiş katkı sağlayacağını ve turizm değerlerimiz olan Ergan dağı, yamaç paraşütü, rafting, Kemah Kemaliye başta olmak üzere turizm potansiyeli yüksek olan bu ilçelerimizi Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtarak Erzincan ekonomisine ve Erzincan’ın değerine değer katmayı hedefliyoruz.” dedi.