Erzincan Emniyet Müdürlüğünde kullanılmak üzere geçtiğimiz aylarda alınan 5 büyük, 4 adette küçük motosikletleri kullanacak personel için 15 günlük eğitim programı düzenlendi. Asayiş Müdürlüğü bünyesinde dört , Trafik Müdürlüğü bünyesinde bir ve Toplum Destekli Büro Amirliğinde kullanılacak olan dört motosikleti kullanacak personel, Erzincan Havaalanı bölgesinde Sürüş Teknikleri Eğiticisi Melih Yeşildağ nezaretinde Güvenli Motosiklet Sürüş Teknikleri konusunda eğitim alıyor. Günde 8 saat eğitim alan Yunus, Şahin ve Toplum Destekli Polisler arlıkları eğitimleri göstermek amacıyla basının önüne çıktılar. Özellikle Asayiş Müdürlüğü bünyesinde çalışacak Yunus timlerinin motosiklet üzerinde tekli ve ikili olarak yaptığı gösteri beğeni ile karşılanırken, polislerin motosiklete hakimiyeti de izleyenlerden tam not aldı. Yapılan kısa süreli gösterinin ardından, motosikletlerine binen polisler teker teker eğitim alanında uygulanan sürüş tekniklerini gösterdiler.

Personelinin eğitimini izleyen Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel’de motosiklete bindi ve kaskını taktıktan sonra kısa süreli olarak motosikleti kullandı. Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel’in motosiklete olan hakimiyeti, eğitime katılan polisleri bile şaşırttı.

Kısa süreli tur attıktan sonra Tüzel, oluşturulan yeni birimlerde polisleri eğitime tabi tuttuklarını belirterek “ Amacımız Erzincan’a daha güzel ve daha verimli hizmet etmektir. Erzincan insanın güvenliğini sağlamada, suç ve suçlu ile mücadele etmede daha etkin ve daha hızlı hareket etmeyi amaçlıyoruz “ dedi.

İleri ve Güvenli Motosiklet Sürüş Teknikleri Eğitmeni Melih Yeşildağ ise, hazırladıkları eğitim istasyonunda polislere, güvenli sürüş, güvenli duruş, güvenli iniş ve binişleri öğrettiklerini belirterek “ Türkiye’de motorlu trafik polisleri bu eğitimleri alıyorlar. Halkımızın da bu eğitimleri almalarını istiyoruz. Bilinçli motorcular, bilinçli halk, bilinçli polis olmasını talep ediyoruz “diye konuştu.