Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı ile 4 Şubat tarihli 28194 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Emniyet Müdürleri kararnamesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı görevine atanan Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel’in yerine atanan Mustafa Eleman göreve başladı. Erzincan emniyet Müdürlüğü önünde Asayiş Daire Başkanı Mehmet Tüzel tarafından karşılanan Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa eleman tören mangasını selamladıktan sonra teker teker tüm şube müdürleri ve personelle görüşerek odasına geçti. Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Eleman Asayiş Daire Başkanı Mehmet Tüzel’e çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket sundu.
Makam koltuğuna oturduktan sonra ilk açıklamasını yapan Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Eleman kapısının herkese açık olduğunu ifade ederek “ Erzincan’a atandığımdan dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Daha önce Erzincan’a gelmedim ancak kime sorduysam burası ile ilgili olumsuz hiçbir şey duymadı. İnşallah hep birlikte halkımızın huzur ve güvenliği için çalışacağız. Elimizden geldiği kadar Mehmet Tüzel müdürümüzün performansı ile çalışacağız. Kapımız herkese açık ve eşit mesafede hizmetimizi yapıp güler yüzü göstereceğiz. Halkımızın derdi bizimde derdimizdir. Sorunlarını gelip birinci elden bana iletebilirler” dedi.
            Hellalik isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Mehmet Tüzel “ 2010 yılında atandığım Erzincan’da bir buçuk yıllık hizmetimizi tamamladıktan sonra bu gün Erzincan’ımızın kurtuluş yıl dönümünde yeni müdürümüzü Erzincan’a katmış olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Mustafa Eleman müdürümüzle birlikte Elazığ’da birlikte çalışma imkanı bulmuştuk. Kendisinin Erzincan’la bütünleşeceğine inandığım bir insan. Erzincan’dan ayrılmanın üzüntüsü vardır. Erzincanlılara teşekkürlerimi ve minnettarlığımı ifade ediyorum. Erzincanlılara hakkımız varsa helal olsun onlarda haklarını helal etsinler” diye konuştu.
 
MUSTAFA ELAMAN KİMDİR?
Emniyet Müdürü Mustafa Eleman 1964 yılında Mersin ili Anamur ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Anamur'da tamamladıktan sonra gittiği Polis Akademisi’nden 1989 yılında dönem birincisi olarak mezun oldu. 1995 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nden Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.
1989-1991 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’nda. 1991-1994 yılları arasında Ankara II Emniyet Müdürlüğünde. 1994 1997 yılları arasında Elazığ Emniyet Müdürlüğümde, 1997 yılından sonra sırasıyla Elazığ Zülfü Ağar Polis Okulu Müdürlüğü, Kayseri Polis Okulu Müdürlüğü. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde Siyasi Hizmetlerden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2011 yılında I. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek Polis Başmüfettişi olarak atandı.
201 1 Ekim ayında Van ilinde meydana gelen büyük depremden sonra Koordinatör Müdür sıfatıyla yaklaşık bir ay görev yaptı. Bu süre zarfında Emniyet Müdürlüğü birimlerinin bir arada toplanıp bir kampüs şeklinde çalışma ortamı oluşturulması için çalışmalarda bulundu. Orta derecede İngilizce bilen Emniyet Müdürümüz evli ve üç çocuk babasıdır.