Erzincan Emniyet Müdürlüğü yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında Polisevi’inde basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Selman Yenigün, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Emniyet Müdür Yardımcıları Şube müdürleri ve basın mensupları katıldı. Açılış konuşması yapan Erzincan Valisi Selman Yenigün ''Her zaman ifade ettiğimiz bir husus var bir ülkede huzur ve asayiş yoksa yapılan diğer çalışmaların insana getireceği çok fazla bir artı değeri yoktur. Bu anlamda devletlerin birinci görevi en başta ve en temel görevin huzurun ve asayişin bu ülkede hakim kılınmasıdır. Bu anlamda ilimizde aynı düşünceden aynı prensipten hareketle emniyetimizle, jandarmamızla tüm kolluk kuvvetlerimizle huzurun ve asayişin en üst seviyede temini için tüm teşkilatlarımızla birlikte var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siz değerli konuklarımızla birlikte Emniyet Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu bir tanıtım programının sizlerle beraber izlemek ve değerlendirmek istedik. Siz basın mensuplarımızın gerek 2011 yılı içerisindeki emniyetimizin çalışmaları ve gerekse 2012 ve 2023 yılına kadar gidecek vizyonu gösteren en azından ön plan diyebileceğimiz planlarımızı size aktarabileceğimiz bir programı sizlerle beraber paylaşmak istedik. Polis emreden direktif veren talimat veren bir teşkilat veya bir kurum olmayıp hizmet veren hizmetini geliştiren daha güzel daha rahat ortamda güvenini sağlamaya çalışan ve sağlamakta da yükümlü bir teşkilattır. 2012 yılına yeni girdiğimiz bu Ocak ayı itibariyle şu hususu belirtmek isterim bilindiği gibi ilimiz merkezinde halkın güvenliğinin sağlanması konusunda oldukça yararlı bir çalışma olan Mobese hizmetini 2012 yılında tüm ilçelerimize yayacağız yani 8 ilçemizde de hizmetini kuracağız. İçişleri Bakanlığımızla yapmış olduğumuz temaslar sonucunda bakanlığımızın, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün katkıları artı özel idaremizin de katkılarını katmak suretiyle özel idare tarafından ihale edilecek emniyetimiz tarafından projelendirilen Mobese’yi tüm ilçelerimizde 2012 yılında hizmete sunacağız. Bunun dışında vatandaşımıza polisin iyi hizmet verebilmesi için iyi mekanlara ve iyi araç gerece sahip olması gerekir eğer biz emniyet teşkilatı olarak iyi mekanlara sahip olursak vatandaşımızın hizmet alırken o mekanlarda daha rahat ortamda bulunmalarını sağlayamazsak ve bu hizmeti verecek olan mensuplarımıza da onların motivasyonunu artıracak güzel mekanları temin edemezsek beklide arzuladığımız hedefi yakalayamayız. Bu noktada emniyet müdürlüğümüzün yeni bir hizmet binasına ihtiyacını göz önünde bulundurarak bunda da bir takım çalışmalar da başlatılmış bulunmaktadır. ''
Ardından kürsüye gelen Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel 2011 yılında Erzincan Emniyeti tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tüzel yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. 8 proje hazırlandığını ifade eden Emniyet Müdürü Tüzel ; “Devlet büyüklerimizce farklı zamanlarda, 2023 yılı hedefleri vurgulanırken "Erzincan Emniyeti Cumhuriyetin 100. Yılı Vizyonu" 6 yatırım, 2 Lojistik Projeleri ile "Makro plan" olarak hazır hale getirildi. Erzincan Emniyet Müdürlüğünün yenilenmesi hayali CD görüntüleriyle resmetmeye çalışıldı. Emniyet Müdürlüğü; Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Lojistik Üssü binalarının ayrı tutulduğu, eğitim ve sportif alanlarıyla beraber bir kompleks olarak planlandı. Görsel bir Polis Merkezi, 276 daireden oluşan lojman yapımı, şehrin girişine estetik katacak bir Polis Evi binası, Yarı Kapalı Atış Poligonu inşası, Erzincan Havaalanına yakışır Bölgesel Havacılık Filosunun kurulması ve Model Uçak Pilot uygulaması projesi çalışmalar içine dâhil edildi. Örnek Emniyet Müdürlüğü binası, güneş ışığı altında ışınları kırarak ışıklara hareket kazandıran çizimde tasarlanmış, gökyüzünden bakıldığında bayrağımızın ay- yıldızını simgelemektedir. Polis evi projesiyle, Erzincan'ın doğu illeri geçiş güzergâhı olması nedeniyle ilde konaklama talepleri yoğun yaşanmaktadır. Ayrıca, bölgesel kongre ve konferans merkezine de ihtiyaç vardır. Ulusal ve uluslararası toplantılara diğer otellerle beraber ev sahipliği yapma amaçlanmaktadır. Yarı Kapalı Atış Poligonu projesiyle, hizmet içi eğitim, yarışma, sportif faaliyetlerin yanı sıra, bölge illerde zor şartlar altında çalışan personel içinde bölge içinde sosyal hayatlarında bir değişiklik yaşatılacağı değerlendirilmiştir. Keskin nişancılık kursu, tekâmül kursları ile uçak savar kullanım kursları için bölgesel merkez olma hedeflenmektedir. Lojistik üs projesi; Doğu ve Karadeniz bölgesinin Polis malzemeleri ikmali, meteorolojik şartlar ve depolama dereceleri nedeniyle, personel sirkülasyonu gerekçelerinden üzerinde durulmaktadır. Ayrıca; "bölgesel yapılanma" anlayışının yakın gelecekte gerçekleşeceği düşüncesinden hareketle şimdiden yer edinme gayretinin bir ürünüdür. Bazı ihalelerin bölge merkezlerinden yapılması, mal teslimi yada iadelerinde kolaylık avantajları düşünülmektedir. İldeki ev kiralarının yüksek olması, memurların Erzincan'da görev yapma ve tercih etme isteklerini olumsuz yönde etkilemektedir. Deprem bölgesinde olunması, 1992 depreminde hasar gören, Mimar Sinan lojmanlarının teknik incelemeler sonucu yıkılmasına karar verilmiş ve tahliye edilmiştir. Erzincan Havalimanı, çağdaş çizgilere sahip mimari yapısıyla Bölgesel Hava Filosu Kurulmasına müsaittir. 2023'e kadar gerçekleşebilecek bir projedir.
Model uçak uygulamasına polisiye, beceri kazandırma projesi, THK ile protokol yapılarak çalışmalarına başlanıldı. THK eğitmenleriyle Temmuz 2011 den itibaren 60 polis kursa alındı. Radyo Frekans Kontrollü Model Uçak el becerisi kazandırıldı. Kabiliyetli olanlar seçildi. Polise, uçuşu kumanda etme, uçağa amatör kamera yerleştirme, anında görüntü aktarma, monitördeki görüntüden uçağı yönetme ve paraşütle araziye uçak indirme kabiliyetleri kazandırıldı. Yerel imkânlarla yürütülmeye çalışılan bu uygulamada, havadan yol ve trafik kontrolü, toplumsal olayların izlenmesi, arazide terör faaliyetlerinin tespitine yönelik keşif gözetleme yapılması gibi hedefler gözetilmektedir. Proje mantığında; Erzincan'ın güzelleştirilmesi, renk ve bina dizaynlarıyla canlılık katma, uçaktan yöreye bakışta, sembol lisanıyla seyredenlere beğeni verme duygusunun harekete geçirilmesi vardır” diye konuştu.