Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Derneği tarafından üyelerine yönelik Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerini kapsayan Karadeniz Gezisi düzenledi. Gezide ayrıca, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden basın mensupları bilgi alış verişinde bulundu.
Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Burhan Torunlar ve Cemiyet Genel Sekreteri Barış Yalçınkaya öncülüğünde düzenlenen geziye, cemiyete üyeleri katıldı. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler katıldı. 2 gün süren gezide gazeteciler Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerini gezdi.

Düzenlenen gezinin ilk gününde önce Gümüşhane ilini gezen basın mensupları ardından Trabzon Sümela Manastırına gezme fırsatı buldular. Sümela Manastırı gezisinin ardından Erzincanlı gazeteciler Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir tarafından karşılanan Erzincanlı gazeteciler fikir alış verişinde bulundu. Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Burhan Torunlar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir’e, EGC logolu plaket ve Erzincan’ı tanıtan çeşitli hediyeler verdi.

Trabzon’un Sürmene ilçesi ve Akçaabat ilçesini gezen basın mensupları daha sonra Rize Çaykur Tesisleri ve Botanik Çay Bahçesine gezdiler.

İki gün süren ve büyük beğeni toplayan gezinin ardından basın mensupları Erzincan’a döndü. Geziye katılan basın mensupları emeği geçenlere teşekkür ettiler.