Erzincan Valiliği Tarafından Yapılan Açıklamada;
30 Ekim 2016 tarihli yerel ve ulusal basında çıkan “Kamyon Fabrikası Gizli Ele Takıldı” başlıklı haberlere ilişkin basın açıklaması yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.
Arkarsa Erzincan Motorlu Araçlar San AŞ. tarafından Organize Sanayi Bölgesinde “Farklı Tonaj ve Ebatta Kamyon, Kamyonet, İş Traktörleri ve Ağır İş Makinesi” Üretimi yatırımı yapmak üzere Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne 26.05.2016 tarihli dilekçeyle 500.000 metrekare bedelsiz arsa tahsisi talebinde bulunulmuştur.
Talep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca değerlendirilmiş, bedelsiz arsa tahsisi için gerekli işlemler başlatılmıştır.
Firmanın 500.000 metrekare bedelsiz arsa tahsisi talebinin karşılanması ve sözleşme imzalanması için bedelsiz tahsis edilen arsa alt yapı katılım payının yatırılması ve sözleşme imzalanması için firmayla görüşme yapılmıştır.
Firma alt yapı katılım bedelini yatırmamış ve sözleşme imzalanmamıştır. Akabinde Firma yetkililerince ilk etapta 18.175,99 metrekare alanda yatırım yapılabileceği beyan edilmiş olup; konu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca 17.05.2016 tarihinde değerlendirilmiş ve bedelsiz arsa tahsis kararı alınmıştır.
15.06.2016 tarihinde bedelsiz tahsis edilen 18.175,99 metrekare parselin alt yapı katılım bedelinin yatırılması ve sözleşmenin imzalanması için firmaya yazı yazılmıştır.
Ancak Firma alt yapı katılım bedelini yatırmamış ve Firma yetkililerince Organize Sanayi Müdürlüğüne verilen 31.08.2016 tarihli dilekçeyle yatırımdan vazgeçildiği beyan edilerek arsa tahsisi iptali istenmiştir. Firma talebi doğrultusunda Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca 22.09.2016 tarihinde arsa tahsisi iptal edilmiştir.
Erzincan Organize Sanayi Bölgesi yatırımları 5. Bölge teşvik uygulamalarından faydalanmakta olup, gerek Erzincan Valiliği, gerek Sivil Toplum Kuruluşları ve gerekse Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca ilimizdeki ve Organize Sanayi bölgesindeki yatırımların arttırılması ve yatırımların teşvik edilmesi için gerekli girişimler ve görüşmeler hassasiyetle yürütülmekte olup, yatırım yapacak firmalara gerekli kolaylıklar sağlanacaktır.