18 Aralık Cuma günü akşam saatlerinde gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak,Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Erzincan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Buyruk Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti temsilcileri ve kanaat önderleri  katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Buyruk Kent Konseyi’nin 2015 yılı faaliyet raporunu katılımcılarla paylaştı.

Kent Konseyi’nin amacının kamu tarafından gerçekleştirilen yatırımlara yardımcı olmak olduğunu belirten Erzincan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Buyruk, şehrimizde hemşehrilik bilinciyle çalışmalar gerçekleştirilerek kentimizin ekonomisine katkı sağlanması gerektiğini söyledi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise “Bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde şehrimizde çok güzel şeyler oluyor. Ancak Şehrimiz aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala depremle anılıyor. Hâlbuki bu kent markalarıyla turizmle anılmalı. Bunun için her şey mevcut. El birliğiyle kentimizi mevcut durumdan daha iyi yerlere getirebilmek için çalışmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen Meslek Edindirme Kursları, yine Erzincan Belediyesi tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde ödüle layık görülen Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda 3 projesi ile ERKAD’ın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında kısa bilgiler verilmesiyle devam eden program görüş, istek ve önerilerin sunulmasıyla son buldu.