Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, hafta sonu Erzincan esnafını ziyaret ederek, esnafların sorunlarını dinledi. Ziyaretleri kapsamında Kızılay Çarşı’sını gezen Karakelle, buradaki esnaflar ile bir araya geldi. Çarşının yıkılıp yıkılmayacağı konusunda açıklamalar yapan Karakelle, esnaf tarafından hazırlanan dış cephe giydirme projesini de inceledi. 

            AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle beraberinde Belediye Başkanı Vekili Gökhan Ulutaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, Belediye Meclis Üyesi Recep Gökalp, Kızılay Çarşısı Derneği Yönetim Başkanı Hüseyin Batur ve Kızılay Çarşısı esnafı Kızılay Çarşısı esnafının uzun süredir çarşısını akıbeti ile ilgili olarak endişelerinin olduğuna dikkat çeken AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, “Kızılay Çarşısındaki esnafımızı gezmeye geldim. Tabi bunların sıkıntıları var devam eden yıllardır. Hele son 5 yıldır bunlarda bir çaresiz şekilde acaba bizim çarşının durumu ne olacak? Yarınlarından emin değiller. Acaba tezgahıma İstanbul’a gidip mal alayım mı? Almayalım mı? Bura benim başıma yıkılacak mı? Yıkılmayacak mı? gibi tereddütleri var. Kendileri kendi imkanlarıyla buranın zaten projelerini oluşturmuşlardı. Cepe kaplaması, cepe giydirme gibi. İç kısmını zaten çok güzel dizaynettiler. Onlar kendi emekleriyle, kendi projelerini daha doğrusu kendi hayallerini, kendi rüyalarını duvarlara yansıtmış ve Kızılay Genel Başkanlığına seslerini duyuruyorlar. İnşallah bu projeler gerçekleşir, bunlar burada bir ömür tükettiler buradaki esnaf. Buradaki her hemşehrimiz, çoğu beklide hava paralarıyla ve kilolarca altın vererek burada dükkan sahibi olmuşlardır. Ancak evine bir ekmek götürebilmenin mücadelesini veren bir esnafımız var. Ümit ederiz ki bu proje gerçekleşir. Burada hiçbir esnafımız mağdur olmaz. Erzincan’ı geziyoruz ve görüyoruz ki Erzincan’ın ticari iş yerlerine ihtiyacı yoktur. Ona bile bir sınırlama getirmemiz lazım. Geziyoruz dükkanlar hep kiralık yazıyor. Ticari alana ihtiyaç yoktur yani. Yeni alanlara da ihtiyaç yoktur. İnşallah hayırlı bir sonuç alırız bundan. Birlikte bir mücadele ediyoruz. Kızılay başkanımızla, Kızılay genel başkanımızla zaman zaman oturduk, bu konuyu değerlendirdik, inanıyorum ki ben bu konu hayırla sonuçlanıp, kimsenin de bedduasını almayız. Gün birlik günüdür, gün birlik günüdür, gün kardeşlik günüdür onun için bütün bu meseleye hep siyasi, hem sosyal, hem de ekonomik yönden de bakmamız lazım.” açıklamasında bulundu.

            Çarşının son durumu hakkında bilgi veren mağdur edilmemelerini isteyen Kızılay Çarşısı Derneği Yönetim Başkanı Hüseyin Batur, “Bizim burada 67 tane dükkanımız var. Çalışanlarımızla birlikte burada 150-200 kişiye istihdam sağlıyoruz. Geçindirdiğimiz insan sayısı 600 kişi buradan ekmek yiyor. Çarşının yeniden yıkılıp yapılması süreci buradaki esnafımızı büyük bir şekilde yıpratmıştır. Biz bu yıpranma karşısında şimdiye kadar ayakta durmanın mücadelesini verdik. Bu çarşımızın onarımını ve bakımını yaparken dış cephe giydirmesi olarak bir proje yaptırdık. Buradaki esnafımız mağdur olduğu kadar olmuştur. Bundan sonra çarşının dış giydirmesi yapılarak, bu çarşının imar ve sağlamlığı bakımından bir sıkıntı yoktur. Bu çarşı tamamı ile sağlam bir binadır. Burada mağduriyetimizin olmaması için zaten biz burada deprem gördük ve ikinci bir depremi de yaşamak istemiyoruz. Biz esnaflar olarak büyüklerimize sesleniyoruz; çarşının sağlam olduğunu ifade ediyoruz, bunu belgeler ortaya koyuyor, biz söylemiyoruz. Bu çarşımızın yeniden bir dış giydirme ile onarılması ve yeni bir kira düzenlemesi, boş dükkanların kiraya verilmesini istiyoruz. Kızılay’ımızın da bu konuda zarar görmesini istemiyoruz. Bizde zarar ediyoruz. Buranın bir an evvel dış giydirme ile güzel bir şekil alacağına inanıyoruz. Bunun projelerini de yaptırdık. Kızılay Genel Başkanından, yeni oluşumdan destek istiyoruz. Yetkililerimiz bizlere sahip çıksınlar. Bu işi biran önce çözelim ve bizde mağdur olmayalım.” ifadelerine yer veri.