Erzincan'da, Türk Kızılay'ı Erzincan Kan Bağış Merkezince, Zeytin Dalı Harekatı'nda ihtiyaç duyulması halinde sıkıntı yaşanmaması amacıyla kan bağış kampanyası başlattı.

Türk Kızılay'ı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde Afrin bölgesinde teröristlere yönelik Zeytin Dalı Harekatı yürüttüğünü hatırlattı.

Bayata, Türk Kızılay'ının da her zaman devleti ile milletimizin yanında yer aldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk Kızılay'ı, bugün cephe arkasında askerlerimizin yardımına koşmaktadır. Bugün itibariyle Erzincan Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak askerlerimize, Mehmetçik'e ve oradaki yaralı vatandaşlara bir nebze faydamız olması münasebetiyle bir kan kampanyasını başlattık. Kampanya ile milli ve manevi günlerde hiçbir zaman devletimizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimizin bu konuda da hassasiyet göstereceğine eminiz."

Türk Kızılay'ı Erzincan Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mesut İlter de canlarıyla vatana hizmet eden Mehmetçikler için dua etmenin yanı sıra kan bağış kampanyası da başlattıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Afrin ve kış şartları nedeniyle azalan kan stoklarımızı tamamlamak adına tüm halkımızı bu hafta içi kan bağış merkezimize kan bağışı için bekliyoruz. Bu kan desteği çok çok önemli. İnşallah sınırdan şehit haberleri gelmez ama en azından yaralı olan askerlerimiz için mutlaka kan ihtiyacı olacaktır. Bu ihtiyacı karşılarken ülkemizin sıkıntı çekmemesi, birlik ve beraberliğini bu alanda da göstermesi gerekiyor."

Bugünlerde halkın oldukça duyarlı olduğunu söyleyen İlter, "İnşallah askerlerimizin kan ihtiyacı olmaz ama olursa buradayız, hizmetlerinde olacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Kampanyanın ardından kan bağışı merkezine gelen vatandaşlar, kan bağışında bulunarak kampanyaya yoğun ilgi gösterdi.