Türk Kızılay’ı Erzincan şubesi tarafından bu yıl Erzincan da bin aileye içerisinde 20 çeşidin bulunduğu gıda paketi yardımı yapılacak.

Türk Kızılay’ı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, yapılacak olan yardımlar ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında; “Tüm İslam aleminin Erzincanlı hemşerilerimizin ramazanı şerifinin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan diliyorum. İslam dünyasında malumunuz gözyaşı bu yılda dinmedi, Filistin, Irak, Suriye ve Arakan’da ki Müslüman kardeşlerimizin çektikleri acılarını paylaşıyoruz. Allah onların yardımcıları olsun dualarımız ve kalbimiz onlarla.

Bu yılda Türkiye Kızılay Derneği Erzincan Şube Başkanlığı olarak her yıl geleneksel hale getirmiş olduğumuz Ramazan gıda yardım kampanyasını başlatmış oluyoruz. Bu yılın geçen yıllara göre biraz daha özellikleri var o da ilk defa bin aileye bir dağıtım yapacağız. 20 çeşit den oluşan bir paketimiz olacak. Yıl içerisinde yapmış olduğumuz tespitler ve ramazan ayı içerisinde gelecek olan talepler doğrultusunda gelecek isimleri netleştirerek dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bu yıl ilk defa bin aileye ve 20 çeşit ürün dağıtılacak. 20 çeşit ürünün 18 çeşidi bağışçılarımız tarafından karşılanmıştır. İhtiyaçlıların bu mübarek ayda bir nebze olsun ihtiyaçlarını gidermiş oluruz. Oluşturduğumuz pakette bakliyat, un, Kızılay maden suyu, salça, reçel, kıyma, kavurma gibi 20 çeşit ürünümüz bulunmaktadır” dedi.