Türk Kızılayının, Irak'ın Halepçe kenti yakınlarındaki depremin ardından Erzincan'dan bölgeye 3 tır dolusu, çadır, battaniye ve yatak gönderileceği bildirildi.

Bölgeye insani yardım gönderilmesi için Türk Kızılayınca başlatılan çalışmanın ardından Türk Kızılayı Erzincan Şubesince, kurumun afet lojistik deposundan bölgeye 3 tır dolusu çadır, battaniye ve yatak gönderilmesi kararlaştırıldı.

Görevlilerce depoya gelen tırlara yüklenilmesine başlanılan malzemeler deprem bölgesindeki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkartılacak.

Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem haberinin alınmasının ardından depremzedelere yardım için harekete geçtiklerini söyledi.

Bayata, "Depremin ardından Kızılay Afet Koordinasyon Merkezinden ve bölge müdürlüğümüzden yapılan çağrı neticesinde depremden 15 dakika sonra ekibimiz hazır bir vaziyette beklemeye başlamıştır. Deprem sonrası bize gelen direktif doğrultusunda Erzincan Afet Lojistik Depomuzdan bir tır çadır, bir tır battaniye ve bir tır da yatak depremzedelerimize ulaştırılmak üzere yola çıkacaktır." dedi.

Bu malzemelerin tırlara yükleme işleminin sürdüğünü aktaran Bayata, araçların bölgeye gönderileceğini sözlerine ekledi.