Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köylere ulaşmak için gece gündüz demeden çaba sarf eden Erzincan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, bu kez Üzümlü ilçesine bağlı Çamlıca köyünde yaşayan hamile bir kadını hastaneye yetiştirmek için seferber oldu.

Erzincan merkeze 55 kilometre uzaklıktaki Üzümlü ilçesine bağlı Çamlıca köyünde yaşayan 8,5 aylık hamile Ebru Nurali'nin doğum zamanı yaklaşınca yakınları durumu yetkililere bildirdi ve Sağlık Bakanlığı”nın "Misafir Anne Projesi" kapsamında, Erzincan Halk Sağlığı misafirhanesine yerleştirmek için yardım talep etti. Bunun üzerine  Erzincan İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri bölgeye ulaşmak için çalışma başlattı. Kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye çıktığı bölgede ekipler, kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köye ulaşmak için seferber oldu.  112 istasyonundan da paletli ambulansında destek verdiği kurtarma operasyonunda özel idareye ait greyderler kapanan köy yolu uzun uğraşlar sonunda yaklaşık 5 saatte açıldı. Ekiplerle köye giden paletli ambulansta hastaya ulaştı. Hamile Kadın Ebru Nurali, desteklerinden dolayı ekiplere teşekkür ederek, “4 günden fazladır yolumuz kapalıydı” dedi. Hamile Kadının eşi Özer Nurali ise; “Herkese çok teşekkür ederiz. Sağolsunlar, varolsunlar. Devletimize Allah zeval vermesin. Allah razı olsun devletimizden" ifadelerini kullandı.

Hamile kadına ilk müdahaleyi ambulansta yapan sağlık ekipleri, daha sonra eşi ile birlikte hamile kadını 1 saatlik yolun ardından Üzümlü İlçe Devlet Hastanesine götürdü. İlçe hastanesinde sağlık kontrolleri yapılan hamile kadın, ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun ise, Erzincan ve çevresinde günlerdir etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte karla mücadele ekiplerinin gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Tuygun, mevsim koşullarına bağlı olarak köylere ulaşmaya çalıştıklarını ancak, doğum, hasta ve cenaze gibi acil durum ihbarlarına önem verdiklerinin de altını çizdi. Tuygun, karla mücadele çalışmaları sırasında yapılan asılsız ihbarlarının da ekipleri olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.