52 bin üyeye sahip kooperatifte yönetime 3 aday talip oldu.Sarı liste ile yarışan Bülent Dumlu ve ekibi 4183 oy alırken,Kırmrızı Liste ile yarışan Cemal Albayrak ve grubu 3305 oy ile ikinci sırada yer aldı. Yeşil liste ile secime giren Fazlı Mutlu 2383 oy ile 3.sırada seçimi tamamladı.

Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı 13 Şubat Stadyumu'nda yapıldı. 52 bin üyeye sahip kooperatifte yönetime 3 aday talip oldu. 9965 0yun kullandığı 105 oy geçersiz sayılırken 9856 oyun 4183'ünü kazanan Bülent Dumlu ve Grubu 4 yıllığına Erzincan Pancar Ekicileri Koperatifi Yönetimine seçildiler. Bu hafta sonu Pazar günü Erzincan 13 Şubat Şehir Stadyumunda yapılan seçime çevre illerden gelen yüzlerce pancar üreticisi katıldı. Erzincan Pancar Ekicileri kooperatifinin Erzincan, Sivas, Gümüşhane, illerinden de olmak üzere 52 Bin üyesi bulunuyor.

Erzincan ilçe ve beldelerinin yanı sıra Gümüşhane Şiran, Kelkit ve Sivas'a bağlı Suşehri'nden 52 bin üyeye sahip olan Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde 62. Olagan Genel Kurulu sabah erken saatlerde başladı. Binlerce üye oy kullanabilmek için 13 Şubat Stadyumu'na geldi. Erzincan Polisi'nin geniş güvenlik önlemi aldığı stada girmek isteyen üyeler hiç sıkıntı yaşamadan oylarını rahatca kullandılar.

3 adayın yarıştığı genel kurulda, Bülent Dumlu, Cemal Albayrak ve Fazlı Mutlu başkanlık için yarışırken, oy verme işlemi saat 17:00'ya kadar devam etti

Binlerce üye seçimlerde oy kullanmak için sabah saatlerinde Erzincan 13 Şubat Şehir Stadyumunu geldi. Seçim nedeni ile Polis büyük güvenlik önlemi aldı. Kooperatif Başkanlığı seçimine geçilmeden seçim divanı oluşturuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından faaliyet raporu okundu. Çeşitli önergeler verildi ve oylamaya sunulduktan sonra seçime geçildi. Kooperatif üyelerine yardımcı olmak için bir çok kişinin görev aldığı görüldü. Otobüslerle bir çok köy ve kasabadan pancar ekicisi oy kullanmak için Erzincan'a geldi. Halen Başkan olan Cemal Albayrak Kırmızı renkli listesi ile Aynı zamanda mevcau Yönetimde de bulunan Bülent Dumlu Sarı listesi ile Fazlı Mutlu'nun Yeşil listesi yarıştı. Erzincan Pancar Kooperatifi seçimlerinde üç liste yarıştı. Gizli oy şeklinde yapılan oylama işlemi akşam 17:00’a kadar devam etti. Binlerce kişinin katıldığı kooperatif seçiminde önemli bir olay meydana gelmedi. Oy kullanan pancar üreticileri oylarını kullandıktan sonra stadyumdan ayrıldılar. Oylama sonuçlandı… Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Bülent Dumlu oldu… 9 bin 8 Yüz elli altı kişi oy kullandı…. Seçimin sonucu Bülent Dumlu 4 bin 183 , Cemal Albayrak 3 bin 29, Fazlı Mutlu 2 Bin 383 Geçersiz oy 90 olurken boş 15 oy sandıktan çıktı. Bu sonuçlara göre Bülent Dumlu Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığına seçildi. Yaklaşık 3 saatlik oy sayımının ardından S.S. Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu şöyle oluştu. Bülent Dumlu'nun oluşturduğu S.S. Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Adayları şu isimlerden oluştu. Bülent Dumlu, Mehmet Dalan, Oktay Efe, Galip Doğancay, Hikmet Cantürk,Güngör Yavuz, Hüseyin Nebi,Osman Okumuş, Dursun Duran, Rahmi Başdaş'dan oluştu.

Seçimden sonra kısa bir açıklama yapan Bülent Dumlu, Seçimde oy kullanan çiftçilere, seçime katılan adaylara,seçimde görev alan memurlara ve emniyet görevlilerine teşekkür etti.