Geçtiğimiz hafta pazartesi günü İzmir'in Çiğli ilçesinden havalandıktan  sonra Ege Denizine çakılan T-37 tipi uçağın yardımcı pilotu Hava Pilot Teğmen Serkan Sağır için Erzincan'da tören düzenlendi.
Saat 13.00'da askeri Casa tipi uçakla Erzincan askeri hava alanına getirilen Şehit Teğmen Sağır'ın naaşı ilk olarak cenaze aracı ile Yunus Emre Mahallesi 670 sokaktaki baba ocağına getirildi.
Yaklaşık 50 araçlık konvoyla getirilen şehit cenazesi baba evinde ailenin yakınları ve akrabaları tarafından okşandı. Apartmanın önünde şehidin tabutuna sarılan Baba Rıza Sağır ile Anne Sebahat Sağır'ın gözyaşları yürekleri burktu. Baba Rıza sağır oğlunun tabutuna sarılırken ''Oğlumu ayırmayın benden. Beni de onunla gömün'' şeklinde ağıtlar yaktı. Sağır ailesinin 670 sokaktaki apartmanının yanı sıra mahalle genelinde bir çok ev de şehit Serkan Sağır için balkonlarına bayrak astığı gözlendi. Erzincan Belediyesi'de maşehit Serkan Sağır'ın evinin önüne taziye çadırı kurdu.
Sağır'ın cenazesi buradan da Cenaze namazının kılınacağı Terzibaba Camii'ne getirildi. İkindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine binlerce Erzincanlı katıldı. Soğuk havaya rağmen katılımın yoğun olduğu cenaze törenine ambülans ile getirilen baba Rıza Sağır, cenaze namazı haricinde sürekli sedyede oturdu. Sürekli sağlık ekiplerinin yanında bulunduğu baba Rıza Sağır'ın küçük oğlu Ferit Burak Sağır'da Cami'de babasını teselli edenler arasında yer aldı.
Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 3. Ordu Komutanı Org. Ahmet Turmuş, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ile Muharrem Işık, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Sarıgedik ve Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tümg. Hasan Hüseyin Demirarslan'ın katıldığı cenaze namazını Erzincan Müftüsü Burhan İşliyen kıldırdı. 
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanlığı gibi kurumların yanısıra Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın da siyah çelenk gönderdiği cenaze töreninde jummerlerle de güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. Cenazenin ardından helallik istenen şehit Hava Pilot teğmenin cenazesi Erzincan inzibatların omuzunda top arabasına konuldu.
Top aracında eski terminal kavşağına kadar götürülen Şehit Hava pilot Teğmen Serkan Sağır'ın cenazesi daha sonra defnedilmek üzere Terzibaba Mezarlığı'na gönderildi.
 
ANNE SEBAHAT SAĞIR'IN YANINDAN HİÇ AYRILMADI
 
Askeri erkanın tam kadro katıldığı Şehit Hava Teğmen Serkan Sağır'ın cenaze törenine Sağır'ın 10 silah arkadaşı da katıldı. Askeri Casa uçağı ile Erzincan'da ki askeri törene katılan 10 silah arkadaşından birisi ise Cenaze namazı boyunca anne Sebahat Sağır'ın yanından hiç mi hiç ayrılmadı.
Erzincan'dan da tanıdığı Şehit Hava pilot Serkan Sağır ile Çiğli Ana Jet Üs komutanlığı'nda silah arkadaşlığı yapan Mustafa Dündar, Anne Sebahat Sağır'ın yanından bir dakikalığına olsun ayrılmadı. Anne Sebahat Sağır'ın gözyaşlarını mendille silen, sarılarak onunla birlikte ağlayan Hava Pilot Teğmen Mustafa Dündar'ın Serkan Sağır'dan bir önceki eğitim uçağıyla havalandığı, silah arkadaşı ve hemşehrisi Serkan Sağır'ın Ana Jet Üs komutanlığı'na geri gelemediği öğrenildi.