Şehit Murat Bayram’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri araçla Erzincan Asker Hastanesi morgundan alınarak konvoyla beraber Üzümlü İlçesi Altınbaşak Beldesindeki evine getirildi. Helallik alınmasının ardından Şehit Murat Bayram’ın cenazesi, cenaze namazı için Altınbaşak Kültür ve Cem Evi’ne getirildi. Bu esnada Şehidin kız kardeşi Mehtap bayram fenalaştı. Şehit kardeşine sağlık ekipleri müdahale ederek 112 ambülansına aldılar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nın çelenklerinin bulunduğu cem evindeki törene Vali Selman Yenigün, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle (AKP), Erzincan Milletvekili Muharrem Işık (CHP), 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Kurmay Başkanı Tümgeneral Berkay Turgut, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, askeri erkan ve çok sayıda kurum, dernek temsilcisi ve vatandaş katıldı.

            Cenaze namazı öncesi Vali Selman Yenigün ve 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş şehit yakınlarının yanlarına giderek acılarını paylaştılar. Baba İsmail Bayram ile anne Emine Bayram zorlukla ayakta dururken, şehidin eşi Esra Bayram ise oğlu Berke sarılarak cenaze töreninde bekledi.

            Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, top arabasıyla eski belediye binasına kadar götürüldü. Bu esnada vatandaşlar “kahrolsun pkk” ve “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attılar. Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ın cenazesi daha sonra Altınbaşak Belediyesi Mezarlığında toprağa verildi.